De Dazure GoedIdee Light Overlijdensrisicoverzekering is beschikbaar

Vrijdag 31 mei 2024

Sinds vandaag is de Dazure GoedIdee Light Overlijdensrisicoverzekering in Adviesbox beschikbaar. Het is een overlijdensrisicoverzekering met een positieve enbloc clausule.

De verschillen in de Dazure overlijdensrisicoverzekering varianten staan in de tabel Dazure GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering varianten.  

 

Vrijdag 24 mei na 10u geen update | 25 en 26 mei geen HDN verkeer mogelijk

Vrijdag 17 mei 2024

HDN voert elk jaar een grote release in mei uit. Op vrijdag 24 mei kun je daardoor na 10 uur 's ochtends geen updates installeren, omdat we dan versie 2024.4 van Adviesbox gaan uitrollen.

In verband met de uitrol van de nieuwe HDN versie 24 is er op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei geen HDN-verkeer mogelijk. Je kunt dan geen aanvragen via HDN versturen. Zorg er daarom voor dat aanvragen op tijd worden verstuurd. Pas na het uitvoeren van de update maandagochtend zal HDN-verkeer weer mogelijk zijn.

Overzicht van wijzigingen

In deze HDN 24 update zit een grote wijziging in soort onderpand. De keuzelijst van objectsoorten wijzigt om aan te sluiten op de rest van de keten zoals makelaars en taxateurs. Lees meer informatie over de nieuwe keuzelijst objectsoort in dit kennisbankartikel.

Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen staat in de kennisbank bij het onderdeel release notes.

Release notes voor Adviesbox Online

Dinsdag 23 april 2024

Op dinsdag 23 april is een nieuwe versie van Adviesbox Online live gegaan. 

De hoofdpunten van deze update zijn:

 • Nieuwe Scildon Lifestyle Stoppen met roken ORV is toegevoegd.
 • Er zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd en problemen opgelost met betrekking tot het aanvragen via HDN.
 • We hebben voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt.

Elke twee weken brengen we een nieuwe versie van Adviesbox Online uit. De belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen kun je teruglezen in de release notes. Het overzicht staat in de kennisbank bij het onderdeel release notes.

Release notes voor Adviesbox en Adviesbox Online

Woensdag 13 maart 2024

Op dinsdag 12 maart is een nieuwe versie van Adviesbox Online live gegaan. En vandaag hebben we een nieuwe versie van Adviesbox beschikbaar gesteld.

Adviesbox Online
Elke twee weken brengen we een nieuwe versie van Adviesbox Online uit. De belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen kun je teruglezen in de release notes. Het overzicht staat in de kennisbank bij het onderdeel release notes.

Adviesbox
Vanaf vandaag is versie 2024.3 beschikbaar. Ga naar de kennisbank van Adviesbox voor een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Telefonische bereikbaarheid 

De komende tijd zijn we tussen 13.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt altijd een melding maken in Adviesbox via het menu 'Help - Melding maken'.

Release notes Adviesbox Online

Donderdag 22 februari 2024

Elke twee weken brengen we een nieuwe versie van Adviesbox Online uit. De belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen kun je teruglezen in de release notes.

Kennisbank 
Klik hier om naar de kennisbank van Adviesbox Online te gaan.

Release notes
Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen staat in de kennisbank bij het onderdeel release notes.

Deze week is de helpdesk vanaf 13u telefonisch bereikbaar

Maandag 12 februari 2024

Door omstandigheden is de helpdesk op dinsdag 13 februari t/m vrijdag 16 februari tussen 13.00 en 17.00 telefonisch bereikbaar.

Je kunt altijd een melding maken in Adviesbox via het menu 'Help - Melding maken' of via de website van Adviesbox.

Adviesbox 2024.2 is beschikbaar

Maandag 29 januari 2024

Na een update van Adviesbox is versie 2024.2 beschikbaar. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen staat in onze kennisbank.

Fiscale en sociale cijfers per 1 januari 2024 beschikbaar in Adviesbox

Woensdag 3 januari 2024

De fiscale en sociale cijfers van 2024 beschikbaar in Adviesbox. Als je werkt met de laatste versie van Adviesbox, dan zijn daarin de nieuwe cijfers verwerkt. 

Adviesbox 2023.9 is beschikbaar

Woensdag 20 december 2023

Adviesbox 2023.9 is beschikbaar. Deze release staat o.a. in het teken van de HDN decemberrelease 23.1.
In dit bericht informeren we je over de belangrijkste aandachtspunten.

Adviesbox versie 2023.9

Houd er ook rekening mee dat je werkt met versie 2023.9. De update naar versie 2023.9 zorgt ervoor dat je vanaf donderdag 21 december HDN aanvragen kunt blijven versturen. 

 

Release met databaseconversie

De update naar Adviesbox 2023.9 gaat gepaard met een databaseconversie en is woensdag 20 december rond 17:00 uur klaargezet. Vervolgens wordt deze 's nachts automatisch geïnstalleerd of anders de volgende ochtend bij het opstarten van Adviesbox. 

 

Voor systeembeheerders: stappenplan en inventarisatieformulier

Als Adviesbox op een server is geïnstalleerd gaan we de systeembeheerders (degene die bij ons bekend zijn) per e-mail vragen om de update handmatig uit te voeren. Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan dat helpt bij het verwerken van de update. En op deze pagina staat een inventarisatieformulier. Dit formulier kun je invullen zodat je weet waar de databases staan en van welk type ze zijn.  

Staat de database op een netwerklocatie? Hou dan rekening met een conversietijd van 15-90 minuten. Hoe groter de database, des te langer het duurt.

 

Adviesrapporten 2023

Vanaf 1 januari 2024 werkt Adviesbox volgens de nieuwe fiscale wetten en regels. Dat betekent dat je rapporten voor gegeven adviezen het beste dit jaar nog kan afronden.

 

Belangrijkste wijzigingen

Deze release staat in het teken van de HDN 23.1 decemberrelease en daarom hebben we o.a. de volgende aanpassingen gedaan:

 • Op het specificatiescherm 'Inkomen uit arbeid' hebben we het veld Vast Flexibel Budget toegevoegd.
 • In de TRHK wordt voor het berekenen van de maximale hypotheek met ingang van 2024 rekening gehouden met het energielabel van de woning. Daarom is de waardelijst bij het veld Energielabel uitgebreid met de volgende opties: A++++ (EP garantie), Geen energielabel mogelijk en Geen energielabel beschikbaar.
 • De waardelijst Verkoop onder voorwaarden / constructie is uitgebreid met de volgende erfpacht- en kortingsconstructies: BKZ Starterswoning, TinyProjectsBV-Lisserhout, Duokoop vanaf 2023, Kopen met Vergoedingsregeling, Terugkoopregeling, Oost West Wonen en Meerwaardebeding Zelfbewoningsplicht.

Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen staat in de kennisbank.

 

Vandaag vanaf 16.00 uur gesloten

Dinsdag 5 december 2023

Het is vandaag weer feest
Want de sint is weer het land in gesjeesd

Om dit fatsoenlijk te kunnen vieren
Hoopt Blinqx de medewerkers met een uurtje extra voorbereiding te plezieren

We sluiten vandaag om 16:00 onze deuren
Zodat ze niet in tijdsnood naar familie hoeven te scheuren

Per morgen zijn ze weer van de partij
En maken ze graag tijd voor je vrij!

 

De laatste kans om over te stappen op het HDN Platform

Donderdag 16 november 2023

Vanaf dinsdag 28 november is het niet meer mogelijk om om nog berichten via de lokale HDN software te versturen. Om HDN aanvragen te kunnen blijven versturen en HDN berichten te kunnen blijven ontvangen in Adviesbox moet je de omschakeling naar het HDN platform maken.

Er is nog een kleine groep die de overstap niet heeft gemaakt. Heb je de overstap nog niet gemaakt? Zorg dan dat je vóór 28 november 2023 over bent om gebruik te kunnen blijven maken van HDN. Voor deze migratie is in de kennisbank een stappenplan beschikbaar. Hierin staan alle te volgen stappen. 

Goed om te weten:

 • Door deze migratie kan het drukker zijn bij de servicedesk dan je normaal gesproken gewend bent. 
 • Maak je voor HDN aanvragen alleen gebruik van Faster Forward Elements dan hoef je niets te doen.
 • Werk je op een server of maak je gebruik van een (externe) systeembeheerder, stuur dan de link naar het stappenplan door naar je systeembeheerder.

Adviesbox 2023.8 is beschikbaar 

Woensdag 15 november 2023

Na een update van Adviesbox is versie 2023.8 beschikbaar. In deze update hebben we o.a. de mogelijkheid toegevoegd om te rekenen met de NHG- en hypotheeknormen van 2024 en de voorwaardenoverzichten zijn vanaf nu alleen nog beschikbaar in de productenapp.

NHG- en hypotheeknormen 2024
Vanaf release 2023.8 is het mogelijk om in Adviesbox te rekenen op basis van NHG- en hypotheeknormen van 2024. In de Sneltoets en op het tabblad Analyse – Aanleiding kun je kiezen of je wilt rekenen met de normen vóór 1 januari 2024 of vanaf 1 januari 2024. In het kennisbankartikel NHG- en hypotheeknormen 2024 lees je o.a. meer over de belangrijkste wijzigingen.

Voorwaardenoverzichten
Vanaf versie 2023.8 kun je de voorwaardenoverzichten alleen nog terugvinden in de productenapp. Ga hiervoor naar het hoofdmenu ‘Rentes & voorwaarden’ in Adviesbox en klik bijvoorbeeld op ‘hypotheekvoorwaarden per product’ of ‘hypotheekvoorwaarden o.b.v. voorwaarden’. De 'originele' voorwaardenoverzichten uit Adviesbox zijn niet meer beschikbaar in Adviesbox. 

Release notes
Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen staat in de kennisbank.

Bekende problemen: Nationale Hypotheekbond
De laatste status m.b.t. storing koppeling Nationale Hypotheekbond kun je terugvinden bij Bekende problemen.

De Obvion Woon Verhuur Hypotheek is beschikbaar

Dinsdag 7 november 2023

Sinds maandag 6 november is de Obvion Woon Verhuur Hypotheek beschikbaar in Adviesbox.

In het kort:

 • Maximaal twee te verhuren woningen (inclusief de eigen woning drie woningen) kunnen worden gefinancierd. Heeft de klant al meerdere woningen in bezit dan is een financiering bij Obvion niet mogelijk.
 • De financiering bedraagt maximaal € 500.000 per woning.
 • Een Obvion Woon Verhuur Hypotheek kan verstrekt worden tot maximaal 80% van de markwaarde in verhuurde staat (met energiebesparende voorzieningen tot maximaal 86%).
 • Voor bestaande klanten die hun bij Obvion gefinancierde woning willen gaan verhuren geldt dat een nieuwe hypotheek moet worden afgesloten. Er is dan recht op het behoud van de bestaande basisrente voor de resterende duur van de lopende rentevaste periode.

Een korte instructie lees je in onze kennisbank. 

Nieuwe datum: Stap vóór 16 november 2023 over op het HDN platform 

Woensdag 1 november 2023

Afgelopen weken is er vertraging ontstaan in de overstap naar het HDN platform door enkele technische opschalingsproblemen. Deze problemen zijn inmiddels verholpen. De resterende kantoren kunnen nu ook de overstap naar het HDN platform maken. Door de opgelopen vertraging wordt de datum van 1 november verschoven naar 16 november. 

Zorg dus dat je vóór 16 november 2023 over bent om gebruik te kunnen blijven maken van HDN. Voor deze migratie is in de kennisbank een stappenplan beschikbaar. Hierin staan alle te volgen stappen.

Mocht je ondersteuning nodig hebben, maak dan een servicedeskmelding aan of neem contact op met onze servicedesk 0182 200 309.

Goed om te weten: 

 • De komende weken kan het door deze migratie drukker zijn bij de servicedesk, maak de overstap daarom zo snel mogelijk. 
 • Maak je voor HDN aanvragen alleen gebruik van Faster Forward Elements dan hoef je niets te doen. 
 • Werk je op een server of maak je gebruik van een (externe) systeembeheerder, stuur dan de link naar het stappenplan door naar je systeembeheerder. 

Het Groen Leningdeel van Syntrus Achmea is beschikbaar

Dinsdag 17 oktober 2023

Sinds maandag 16 oktober is het mogelijk om een Groen Leningdeel van Syntrus Achmea aan te vragen in Adviesbox. 

Het Groen Leningdeel in het kort:

 • de aflosvorm is annuïtair of lineair
 • de maximale hoofdsom is € 25.000
 • de looptijd is maximaal 15 jaar
 • de rentekorting is op dit moment 0,5% 
 • de rente kan door de korting niet lager worden dan 0%
 • en na afloop van de rentevastperiode kan de korting wijzigen

Bekende problemen
Meer lezen over storing HDN verkeer? Of dat 'Beroep' tijdelijk een verplicht veld is bij het aanvragen van een hypotheek van Syntrus Achmea? Ga dan naar het artikel Bekende problemen in de kennisbank.

Overstappen op het HDN platform
Zorg dat je vóór 1 november 2023 over bent om gebruik te kunnen blijven maken van HDN. Voor deze migratie is in de kennisbank een stappenplan beschikbaar. Hierin staan alle te volgen stappen.

Stap nu over op het HDN platform

Woensdag 20 september 2023

De afgelopen tijd hebben de meeste gebruikers de overstap gemaakt naar het nieuwe HDN platform. Voor degene die de overstap nog niet hebben gemaakt is het belangrijk om nu actie te ondernemen. Het neemt slechts 15 minuten in beslag. 

Voor deze migratie is in de kennisbank een stappenplan beschikbaar. Hierin staan alle te volgen stappen. Sla hierbij geen stap over!
Mocht je ondersteuning nodig hebben, maak dan een servicedeskmelding aan.

LET OP!
 

 • Maak je voor HDN aanvragen alleen gebruik van Faster Forward Elements dan hoef je niets te doen. 
 • Werk je op een server of maak je gebruik van een (externe) systeembeheerder, stuur dan de link naar het stappenplan door naar je systeembeheerder. 
 • De komende weken kan het door deze migratie drukker zijn bij de helpdesk dan je normaal gesproken gewend bent. 

Op dinsdag 26 september na 14:30 uur zijn we (telefonisch) niet bereikbaar

Maandag 25 september 2023

In verband met een interne training gaat Intersoftware dinsdag iets eerder sluiten. We vragen je in de applicatie bij "Help > Melding maken" of via de website een bericht in te sturen, dan komen we er woensdag zo spoedig mogelijk op terug.

Adviesbox 2023.7 is beschikbaar

Dinsdag 19 september 2023

Na een update van Adviesbox is versie 2023.7 beschikbaar. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen staat in onze kennisbank.

Dagelijks gaan duizenden berichten via HDN platform

Dinsdag 12 september 2023

HDN heeft een nieuw online platform voor het berichtenverkeer beschikbaar gesteld. Met de komst van dit platform komt de huidige afhandeling via de lokale HDN Basic software binnenkort te vervallen.

Adviesbox is eerder dit jaar aangepast om met het nieuwe HDN Platform te werken. Een groot deel van Adviesboxgebruikers is inmiddels overgestapt. Dagelijks worden er al duizenden HDN berichten succesvol verwerkt. Een goede basis voor alle andere Adviesboxgebruikers om ook over te stappen.

Stap ook over
Heb je nog niet de overstap gemaakt naar het HDN berichtenverkeer via Adviesbox Online? Maak dan nu de overstap. Voor deze migratie is in de kennisbank een stappenplan beschikbaar. Volg alle stappen in de instructie dan is de overstap in 15 minuten geregeld.

Mocht er ondersteuning nodig zijn, maak dan een servicedeskmelding aan.

Let op!

 • Maak je voor HDN aanvragen alleen gebruik van Faster Forward Elements dan hoef je niets te doen.
 • Werk je op een server of maak je gebruik van een (externe) systeembeheerder, stuur dan de link naar het stappenplan door naar je systeembeheerder.

De Bespaarhypotheek voor de labels BLG, Regiobank en SNS is beschikbaar in Adviesbox

Donderdag 7 september 2023

Sinds 6 september kun je de Bespaarhypotheek voor de labels BLG, Regiobank en SNS aanvragen in Adviesbox. 

Een aantal kenmerken van de Bespaarhypotheek:

 • Je kunt kiezen voor een annuïteiten- , lineaire- of aflossingsvrije hypotheek. Een combinatie van deze hypotheekvormen kan ook.
 • De rente daalt automatisch als er wordt afgelost en de hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep valt.
 • De rente daalt automatisch als het huis energiezuiniger is gemaakt voor een beter energielabel en de hypotheek daardoor in een hogere energiegroep valt.
 • Heeft een woning een energielabel A of beter? Dan gaat de rente niet verder omlaag als de klant verduurzaamt voor een beter energielabel.
 • Een Bespaarhypotheek kan worden afgesloten met of zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Bij een hypotheek met NHG daalt de rente niet mee als de klant aflost. 

Nieuwe functionaliteit voor de rente- en voorwaardenoverzichten

Dinsdag 5 september 2023

Vandaag zijn er in de productenapp met rente- en voorwaardenoverzichten meerdere aanpassingen doorgevoerd:  

 • Er is een groot aantal "nieuwe" voorwaarden toegevoegd aan de overzichten. 
 • Het menu-item 'Rente updates' heet nu 'Updates'.
 • In het menu 'Updates' is de nieuwe optie 'Voorwaarden per product' toegevoegd.
 • Je kunt de nieuwe voorwaarden openen en downloaden als PDF.
 • Aanstaande wijzigingen in voorwaarden zijn inzichtelijk gemaakt.
 • Als een voorwaarde van een maatschappij binnenkort wijzigt, dan staat er achter deze voorwaarde een icoontje van een klokje.

Fiscale en sociale cijfers per 1 juli 2023 beschikbaar in Adviesbox

Maandag 3 juli 2023

Sinds 1 juli zijn de nieuwe sociale cijfers beschikbaar in Adviesbox en is de fiscaliteit van lijfrentes n.a.v. Wet toekomst pensioenen (Wtp) verwerkt. Zo hebben we de jaarruimteberekening aangepast. De premiegrens voor de jaarruimte voor lijfrente was 13,3%, en is nu met terugwerkende kracht t/m 1 januari 2023 verruimd naar 30%.

Adviesbox 2023.6 is beschikbaar

Dinsdag 4 juli 2023

Na een update van Adviesbox is versie 2023.6 beschikbaar. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen staat in onze kennisbank.

Aangepaste openingstijden op 22 en 28 juni

Dinsdag 20 juni 2023

Op donderdag 22 juni en woensdag 28 juni hebben we aangepaste openingstijden:

 • Op donderdag 22 juni zijn we vanaf 15:45 gesloten.
 • Op woensdag 28 juni zijn we vanaf 12:30 gesloten in verband met een kwartaalmeeting.

Deze aangepaste openingstijden gelden ook voor de Servicedesk. De volgende dag staan wij om half 9 weer voor je klaar. 

Nieuwe online aanvraagmogelijkheid BNP Paribas Cardif Garantiestelling

Dinsdag 23 mei 2023

Vanaf vandaag is het mogelijk om vanuit Adviesbox gegevens over te nemen naar de omgeving van BNP Paribas Cardif voor het aanvragen van een garantiestelling.

 • Ga hiervoor in Adviesbox naar het tabblad Aanvraag > Bankgarantie en kies voor BNP Paribas Cardif Garantiestelling. 
 • Vervolgens kun je met een druk op de knop naar de aanvraagmodule van BNP Paribas Cardif en daar de aanvraag verder afronden.
 • De benodigde gegevens worden zoveel mogelijk automatisch overgenomen vanuit Adviesbox.

Meer informatie over de Garantiestelling van BNP Paribas Cardif lees je op hun website.

Adviesbox 2023.5 is beschikbaar

Maandag 15 mei 2023

De nieuwe versie van Adviesbox is beschikbaar.

Let op: nieuwe update met databaseconversie beschikbaar (15 mei, om 14 uur)
Het nieuwe veld 'Omschrijving overige inkomsten' ontbrak in de database. Inmiddels is dit hersteld. Als er sprake is van inkomen uit een onderneming, dan gaat het fout. Bij een (handmatige) update met conversie is het probleem verholpen.

Is Adviesbox op een server geïnstalleerd? Dan moet de systeembeheerder de update met conversie uitvoeren. Tijdens het updaten kan geen gebruik worden gemaakt van Adviesbox.  Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan voor de systeembeheerder dat helpt bij het verwerken van de update.

Bekend probleem: melding verouderde database
Bij een deel van de gebruikers verschijnt na conversie een melding waarin staat dat de database verouderd is. Dit komt door het ontbreken van een veld in de database. Inmiddels is het probleem verholpen. Hiervoor is wel een update met conversie nodig. Tijdens deze update kan Adviesbox niet worden gebruikt.

Bekend probleem: Rentes Centraal Beheer (opgelost)
Heb je vóór 10 uur een update uitgevoerd, dan worden (een deel van) de rentes van Centraal Beheer niet goed getoond. Na een update is dit probleem verholpen. De meest recente tarieven kun je ook terugvinden in de producten-app (via menu Rente & voorwaarden - Rente update per product). 

Overzicht van de wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Stap nu over op het HDN platform 

Woensdag 10 mei 2023

De afgelopen tijd hebben al veel gebruikers de overstap gemaakt naar het nieuwe HDN platform. Het is nu voor iedereen mogelijk om over te stappen. Het is belangrijk om nu actie te ondernemen. Het neemt slechts 15 minuten in beslag.

Voor deze migratie is in de kennisbank een stappenplan beschikbaar. Hierin staan alle te volgen stappen. Sla hierbij geen stap over!
Kom je er niet uit, neem dan contact op met de helpdesk van Intersoftware, bereikbaar via 0182-200309.

LET OP!

 • Maak je voor HDN aanvragen alleen gebruik van Faster Forward Elements dan hoef je niets te doen.
 • De komende weken kan het door deze migratie drukker zijn bij de helpdesk dan je normaal gesproken gewend bent.

Release 2023.5: update, databaseconversie en tijdelijk geen HDN-verkeer (12-14 mei) 

Maandag 8 mei 2023

Op vrijdag 12 mei kun je na 10 uur 's ochtends geen updates meer installeren, omdat we dan versie 2023.5 van Adviesbox gaan uitrollen. In dit bericht informeren we je over de belangrijkste aandachtspunten.

Update uitvoeren
Als je tijdens de uitrol van de release met de laatste rentes wilt werken, dan kun je op vrijdag 12 mei vóór 10 uur 's ochtends nog een update uitvoeren. Na 10 uur kun je Adviesbox blijven gebruiken, maar geen update uitvoeren.

Tijdelijk geen HDN-verkeer mogelijk
In verband met de uitrol van HDN23 is er op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei geen HDN-verkeer mogelijk. Je kunt dat weekend bijvoorbeeld geen aanvragen via HDN versturen.

HDN platform
Mocht je de overstap naar het HDN platform nog niet hebben gemaakt, dan krijg je bij het gebruik van de HDN functionaliteit tijdelijk een melding. In deze melding staat het verzoek om over te stappen naar het HDN platform met daarbij een verwijzing naar de handleiding in de kennisbank. 

Als je op OK klikt, kun je verder met je aanvraag.

Release met databaseconversie
De update naar Adviesbox 2023.5 gaat gepaard met een databaseconversie en wordt zondag 14 mei na 22 uur klaargezet. Vervolgens wordt deze 's nachts automatisch geïnstalleerd of anders de volgende ochtend bij het opstarten van Adviesbox. In de kennisbank kun je meer lezen over het updaten van Adviesbox tijdens een release met databaseconversie.

Voor systeembeheerders: stappenplan en inventarisatieformulier
Als Adviesbox op een server is geïnstalleerd gaan we de systeembeheerders (degene die bij ons bekend zijn) per e-mail vragen om de update handmatig uit te voeren. Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan dat helpt bij het verwerken van de update. En op deze pagina staat een inventarisatieformulier. Dit formulier kun je invullen zodat je weet waar de databases staan en van welk type ze zijn.  

Staat de database op een netwerklocatie? Hou dan rekening met een conversietijd van 15-90 minuten. Hoe groter de database, des te langer het duurt.

Overzicht van wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen staat in onze kennisbank.

Adviesbox 2023.4 is beschikbaar

Dinsdag 4 april 2023

De nieuwste versie van Adviesbox is beschikbaar. In deze release hebben we onder andere:

 • Een koppeling naar Calcasa en Box duurzaam toegevoegd.
 • Neo Hypotheken (N26) als nieuwe geldverstrekker toegevoegd.
 • Bij Allianz Hypotheken de leningdelen Groen Annuïtair en Groen Lineair toegevoegd. 

Een overzicht van alle wijzigingen staat in onze kennisbank.

Op woensdag 22 maart na 12:30 uur niet bereikbaar

Dinsdag 21 maart 2023

In verband met een kwartaalmeeting zijn wij op woensdag 22 maart na 12:30 uur gesloten en (telefonisch) niet bereikbaar. De volgende dag staan wij om 8:30 uur weer voor je klaar. 

Koppeling met BOX duurzaam toegevoegd aan Adviesbox

Vrijdag 10 maart 2023

Onlangs is in Adviesbox het adviesonderwerp Verduurzaming toegevoegd. We hebben toen aangekondigd dat we op korte termijn de volgende stap zouden zetten door te koppelen met partijen die de consumenten volledig ontzorgen in het verduurzamen van de woning. Box Duurzaam is de eerste partij met wie we de koppeling hebben gerealiseerd. 

Je kunt de koppeling met BOX Duurzaam toevoegen via het menu Instellingen > (HDN) koppelingen. Een korte instructie hierover staat in onze kennisbank.

Meer informatie over BOX duurzaam lees je op www.boxduurzaam.nl

Koppeling met Calcasa toegevoegd aan Adviesbox

Donderdag 9 maart 2023

Vanaf nu is het mogelijk om met één druk op de knop vanuit Adviesbox naar Desktop Taxatie van Calcasa te gaan. Deze knop voeg je toe via het menu Instellingen > (HDN) koppelingen. Een korte instructie kun je vinden in onze kennisbank.

Het is mogelijk om bij Desktop Taxatie (kosteloos) een eigen account aan te maken. Binnen het account kun je vanaf een tegoed rapporten aanvragen en heb je de rapporten en facturen op een centrale plek beschikbaar. Voor het aanmaken van een account en meer informatie over Desktop Taxatie ga je naar desktoptaxatie.nl

Overgang naar HDN Platform en uitfaseren van HDN Basic en Enterprise

Maandag 27 februari 2023

HDN heeft een nieuw online platform beschikbaar gesteld. Dit platform biedt de mogelijkheid de berichtafhandeling nog efficiënter te maken en nieuwe functionaliteit toe te voegen. Met de komst van dit platform komt de huidige afhandeling via de lokale HDN Basic en Enterprise software op korte termijn te vervallen. Adviesbox is inmiddels aangepast om met het nieuwe HDN Platform te kunnen werken.

De komende weken gaan we klanten in groepen uitnodigen om over te stappen. Voor de overstap dient een instructie gevolgd te worden. Deze stappen zijn zelfstandig door de beheerder van jouw HDN certificaat uit te voeren. Na het uitvoeren van de instructie is de huidige HDN Basic of HDN Enterprise software niet meer nodig.

Goed om te weten:

 • Verstuur je geen HDN berichten direct vanuit Adviesbox (bijvoorbeeld alleen via de Elements-koppeling), dan hoef je niks te doen.
 • Tijdens de migratieperiode zal de HDN Basic en Enterprise software blijven werken.
 • Voor de aansluiting op het HDN platform wordt de HDN functionaliteit van Adviesbox Online ingezet.

Vanaf 1 feb aanvragen voor woonboten mogelijk bij Orange Credit via Adviesbox

Dinsdag 31 januari 2023

Vanaf 1 februari kunnen hypotheken voor woonboten via Adviesbox worden aangevraagd bij Orange Credit.

Beoordeling vindt plaats door Orange Credit, Alleen mogelijk zonder NHG.

Adviesbox 2023.3 is beschikbaar

Dinsdag 21 februari 2023

De nieuwe versie van Adviesbox is beschikbaar.

Let op: het betreft een databaseconversie. Systeembeheerders (degene die bij ons bekend zijn) ontvangen normaalgesproken een week van te voren van ons een e-mail. Dat is dit keer helaas niet gebeurd. We hebben ze zojuist per e-mail geïnformeerd over deze release.   

Databaseconversie en updaten
Hou er rekening mee dat door de benodigde databaseconversie het updaten en opstarten mogelijk langer duurt dan normaal. In de kennisbank kun je meer lezen over het updaten van Adviesbox tijdens een release met databaseconversie.

Is Adviesbox op een server geïnstalleerd? Dan kan jouw systeembeheerder de update handmatig uitvoeren. Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan voor de systeembeheerder dat helpt bij het verwerken van de update.

Overzicht van alle wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Adviesbox 2023.2 is beschikbaar

Dinsdag 10 januari 2023

Release 2023.2 is nu beschikbaar in Adviesbox.

Een aantal belangrijke wijzigingen in deze update:

 • Adviesbox maakt geen gebruik meer van de cijfers van het Nibud voor het voorinvullen van de overige lasten. We hebben daarom het tabblad 'Nibud' vervangen door het tabblad 'Uitgaven'. Op dit tabblad is het mogelijk om de lasten handmatig op te voeren om zo het netto besteedbaar inkomen in kaart te brengen.
 • In het Klantprofiel en de Motivatie zijn vragen opgenomen met betrekking tot verduurzaming van de woning. Heb je +Klantdossier en gebruik je Online inventarisatie naar je klant? Dan is Verduurzaming standaard meegenomen in de klantprofielvragen onder Hypotheek.
 • Bij Online Inventarisatie worden de berichten voortaan verzonden vanuit het e-mailadres 'noreply@adviesbox.nl'. Als gebruiker van Adviesbox ontvang je een CC van het bericht dat naar je klant is verzonden. De reden van deze wijziging is dat bij Online Inventarisatie een uitnodiging of herinnering regelmatig in de spambox van de klant terecht kwam of niet verzonden kon worden.

Een overzicht van alle wijzigingen staat in onze kennisbank.

Op 10 januari is er na 10 uur tijdelijk geen update mogelijk

Maandag 2 januari 2023

Op dinsdag 10 januari kun je na 10 uur 's ochtends geen updates meer installeren, omdat we dan versie 2023.2 van Adviesbox gaan uitrollen. In dit bericht informeren we je over de belangrijkste aandachtspunten.

Update uitvoeren
Als je tijdens de uitrol van de release met de laatste rentes wilt werken, dan kun je op dinsdag 10 januari vóór 10 uur 's ochtends nog een update uitvoeren. Na 10 uur kun je Adviesbox blijven gebruiken, maar tijdelijk geen update uitvoeren.

Twee wijzigingen uitgelicht
De volgende twee onderwerpen gaan we in de nieuwe release van Adviesbox meenemen:

1. Verduurzaming komt als hypotheekadviesonderwerp beschikbaar
Steeds meer hypotheekadviseurs nemen het onderwerp Verduurzaming mee in de gesprekken met de klant. De komende jaren zal Verduurzaming een onderwerp van gesprek blijven. Daarom hebben we Verduurzaming als adviesonderwerp onder Hypotheek toegevoegd aan Adviesbox. Zo kun je in het klantprofiel de behoefte van de klant uitvragen en vastleggen. In Motivering kun je het hypotheekadvies omtrent Verduurzaming toelichten en meenemen in het rapport naar de klant.

Heb je +Klantdossier en gebruik je Online inventarisatie naar je klant? Dan wordt Verduurzaming standaard meegenomen in de klantprofielvragen onder Hypotheek.

2. De standaard Nibud uitgaven komen te vervallen. Vrije invoer blijft mogelijk.
Afgelopen jaren zijn de basis en de gemiddelde Nibud uitgaven beschikbaar geweest in Adviesbox om als richtbedragen in het advies mee te nemen. We zien het gebruik al jaren teruglopen en zien dat het nog amper gebruikt wordt. Hierbij speelt mee dat de inflatie zeer hoog is en de kosten per huishouden flink kunnen verschillen van elkaar. Het werken met richtbedragen is daardoor niet meer voldoende. Gezien het geringe gebruik en het bijbehorende onderhoud hebben we besloten de default Nibudbedragen uit te zetten. De vrije invoer blijft mogelijk om de exacte kosten van de klant in je advies mee te nemen. 

Overzicht van alle wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Fiscale en sociale cijfers per 1 januari 2023 beschikbaar in Adviesbox

Maandag 2 januari 2023

De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd in de fiscale en sociale cijfers update van 2023:

 • Fiscale cijfers van 2023 zijn verwerkt.
 • Sociale uitkeringscijfers van 2023 zijn verwerkt.
 • Het tarief voor aftrekposten is vanaf 2023 voortaan gelijk aan de basisschijf van de inkomstenbelasting (36,93% in 2023).
 • De bepaling van het forfaitair rendement t.b.v. vermogensrendementsheffing is aangepast. Het rendement wordt opgesplitst naar soort vermogen. Helaas wordt het definitieve forfaitaire rendement pas vastgelegd na afloop van het jaar. In Adviesbox hanteren we de cijfers die de Belastingdienst voor de voorlopige aanslag hanteert. Lees hierover meer op de website van de Belastingdienst.
 • Toevoeging oudedagsreserve is vervallen.
 • De AOW-leeftijd is in 2023 66 jaar en 10 maanden. Vanaf 2024 is de AOW-leeftijd 67 jaar. Vanaf 2028 is de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden.

De Validator is vanaf heden alleen nog beschikbaar voor ING

Donderdag 22 december 2022

De Validator in Adviesbox is vanaf vandaag alleen nog beschikbaar voor adviezen met een hypotheekproduct van ING. De Validator toetst de haalbaarheid van de hypotheek tegen de acceptatieregels en de productkenmerken van ING en is een aanvullende validatie op Acceptatie.

FinData en Blueriq hebben besloten om de gratis beschikbaarheid van Early Validation te staken, daarom kun je de Validator niet meer gebruiken voor andere geldverstrekkers. Meer achtergrondinformatie over o.a. dit besluit kun je lezen op www.eenwaarheidindeketen.nl. Daar kun je ook hun paper 'Early Validation vraagt om adoptie' downloaden.

Aangepaste openingstijden op 20 en 26 december

Woensdag 14 december 2022

Op dinsdag 20 december en maandag 26 december hebben we aangepaste openingstijden:

 • Op dinsdag 20 december zijn we vanaf 12.30 gesloten in verband met een kerstbijeenkomst.
 • Op maandag 26 december is het tweede kerstdag en zijn we de hele dag gesloten.

Deze aangepaste openingstijden gelden ook voor de servicedesk.

Adviesbox 2022.9 is beschikbaar

Dinsdag 6 december 2022

Release 2022.9 is nu beschikbaar in Adviesbox.

Databaseconversie en updaten
Hou er rekening mee dat door de benodigde databaseconversie het updaten en opstarten mogelijk langer duurt dan normaal. In de kennisbank kun je meer lezen over het updaten van Adviesbox tijdens een release met databaseconversie.

Is Adviesbox op een server geïnstalleerd? Dan kan jouw systeembeheerder de update handmatig uitvoeren. Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan voor de systeembeheerder dat helpt bij het verwerken van de update. 

Overzicht van alle wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

NHG- en hypotheeknormen 2023 beschikbaar in Adviesbox

Woensdag 16 november 2022

Vanaf vandaag is het mogelijk om in Adviesbox te rekenen op basis van NHG- en hypotheeknormen van 2023. Op het tabblad Analyse – Aanleiding kun je nu kiezen voor rekenen met de normen vóór 1 januari 2023 of vanaf 1 januari 2023.

Een aantal belangrijke wijzigingen:

 • De NHG-grens gaat omhoog van € 355.000 naar € 405.000.
 • Voor een huis met energiebesparende voorzieningen gaat de kostengrens voor NHG omhoog van € 376.300  naar € 429.300.
 • Nieuwe financieringslasttabellen.
 • Voor de woonquotebepaling mag het tweede inkomen volledig meegeteld worden (in 2022 is dit voor 90%).

WW-dekking toegevoegd aan de Credit Life Inkomensgarantie

Vrijdag 21 oktober 2022

Voor Credit Life Inkomensgarantie Compleet is het vanaf nu mogelijk om een werkloosheidsdekking toe te voegen in Adviesbox. Deze dekking is alleen af te sluiten in combinatie met de dekking arbeidsongeschiktheid Compleet. De Credit Life Inkomensgarantie voorkomt een ongewenste inkomensdaling bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Kijk op www.creditlife.nl/nl/verzekeringen/inkomensgarantie voor meer informatie.

Adviesbox 2022.8 is beschikbaar

Maandag 17 oktober 2022

Release 2022.8 is nu beschikbaar in Adviesbox.

Databaseconversie en updaten
Hou er rekening mee dat door de benodigde databaseconversie het updaten en opstarten mogelijk langer duurt dan normaal. Is Adviesbox op een server geïnstalleerd? Dan is jouw systeembeheerder (indien bij ons bekend) per e-mail gevraagd de update handmatig uit te voeren. Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan voor de systeembeheerder dat helpt bij het verwerken van de update. 

Overzicht van alle wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Meeneemregeling: hobbels worden weggenomen

Donderdag 29 september 2022

Het meenemen van een hypotheek is in korte tijd populair geworden. Hierbij lopen we in de hypotheekmarkt tegen een aantal hobbels aan. 

Inmiddels zijn de onderstaande issues rondom meeneemregeling opgelost in Adviesbox:

 • Meeneemhypotheek zonder nieuw geld is aan te vragen.
 • Huidige hypotheek meenemen met meteen een lagere hypotheekbedrag. Hierover is een workaround beschikbaar in de gebruikersinstructie Meeneemhypotheek, hoofdstuk ‘Huidige hypotheek is hoger dan de gewenste hypotheek’.
 • Huidige hypotheek meenemen naar nieuwe woning waarbij het hypotheeklabel alleen nog hypotheken aan bestaande klanten aanbiedt. In voorstel is het hypotheeklabel nu te kiezen en aanvraag te versturen.

Loop je nog tegen hobbels aan bij het meenemen van de hypotheek, maak dan een melding aan bij onze servicedesk.

Adviesbox 2022.7 is beschikbaar

Maandag 19 september 2022

Release 2022.7 is nu beschikbaar in Adviesbox.

Databaseconversie en updaten
Hou er rekening mee dat door de benodigde databaseconversie het updaten en opstarten mogelijk langer duurt dan normaal. Is Adviesbox op een server geïnstalleerd? Dan is jouw systeembeheerder (indien bij ons bekend) per e-mail gevraagd de update handmatig uit te voeren. Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan voor de systeembeheerder dat helpt bij het verwerken van de update. 

Werkelijke lastentoets
We hebben meerdere verbeteringen in de werkelijke lastentoets doorgevoerd:

 • Opnemen van de gecorrigeerde toegestane maandlast.
 • Inzichtelijk maken van het verloop van de gecorrigeerde toegestane maandlast.
 • Eventuele ruimte wordt voortaan weergegeven als 'Ruimte in werkelijke last per maand'.

In de kennisbank staat een artikel over de werkelijke lastentoets.

Meeneemregeling
Het is voortaan mogelijk om een meeneemregeling zonder verhoging aan te vragen vanuit Adviesbox. In de kennisbank staat een gebruikersinstructie meeneemhypotheek.

Overzicht van alle wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Gemakkelijk Groen® van Venn Hypotheken is beschikbaar

Donderdag 15 september 2022

Gemakkelijk Groen van Venn Hypotheken is vanaf nu beschikbaar in Adviesbox. Met Gemakkelijk Groen is het mogelijk om minimaal € 5.000 en maximaal € 9.000 bij een Venn hypotheek te lenen om de woning energiezuiniger te maken. In Adviesbox kun je Gemakkelijk Groen als een nieuw leningdeel toevoegen op het tabblad Voorstel - Hypotheek. 

Kijk op www.vennhypotheken.nl/voor-adviseurs/gemakkelijkgroen voor meer informatie. 

De TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige is beschikbaar

Donderdag 8 september 2022

De TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige is beschikbaar in Adviesbox. Deze woonlastenverzekering is speciaal ontwikkeld voor zelfstandige ondernemers met een eigen woning. De verzekerde ontvangt bij arbeidsongeschiktheid een vast bedrag per maand om de woonlasten door te te kunnen betalen.

Kijk op www.taf.nl/verzekeringen/maandlastbeschermer-zelfstandige voor meer informatie. 

Adviesbox 2022.6 is beschikbaar

Dinsdag 12 juli 2022

Adviesbox 2022.6 is beschikbaar.

Berekening van de maximale hypotheek o.b.v. wekelijke lasten
In deze release hebben we onder andere de berekening van de maximale hypotheek o.b.v. de werkelijke lasten toegevoegd aan het scherm Acceptatie. Lees hierover meer in het artikel Werkelijke lastentoets

Overzicht van alle wijzigingen
Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

De sociale cijfers van juli 2022 zijn beschikbaar

Vrijdag 1 juli 2022

We hebben de nieuwe cijfers van juli 2022 verwerkt in Adviesbox. Het gaat om de hoogte van het minimum loon, het maximum dagloon, AOW, ANW en de kinderbijslag.  

Na het uitvoeren van een update, kun je rekenen met de nieuwe cijfers.

Adviesbox 2022.5 is beschikbaar

Maandag 23 mei 2022

Vandaag is Adviesbox 2022.5 beschikbaar gesteld. Hou er rekening mee dat door de benodigde databaseconversie het updaten en opstarten mogelijk langer duurt dan normaal.

Als Adviesbox op een server is geïnstalleerd, is jouw systeembeheerder (indien bij ons bekend) per e-mail gevraagd de update handmatig uit te voeren.

Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Release 2022.5: update, databaseconversie en tijdelijk geen HDN-verkeer (20-23 mei) 

Woensdag 11 mei 2022

Op vrijdag 20 mei kun je na 10 uur 's ochtends geen updates meer installeren, omdat we dan versie 2022.5 van Adviesbox gaan uitrollen. In dit bericht informeren we je over de belangrijkste aandachtspunten.

Update uitvoeren
Als je tijdens de uitrol van de release met de laatste rentes wilt werken, dan kun je op vrijdag 20 mei vóór 10 uur 's ochtends nog een update uitvoeren. Na 10 uur kun je Adviesbox blijven gebruiken, maar tijdelijk geen update uitvoeren.

Tijdelijk geen HDN-verkeer mogelijk
In verband met de uitrol van HDN22 is er op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei geen HDN-verkeer mogelijk. Je kunt dat weekend bijvoorbeeld geen aanvragen via HDN versturen.

Release met databaseconversie
De update naar Adviesbox 2022.5 gaat gepaard met een databaseconversie en wordt zondag 22 mei na 22 uur klaargezet. Vervolgens wordt deze 's nachts automatisch geïnstalleerd of anders de volgende ochtend bij het opstarten van Adviesbox. 

Voor systeembeheerders: stappenplan en inventarisatieformulier
Als Adviesbox op een server is geïnstalleerd hebben we de systeembeheerders (degene die bij ons bekend zijn) per e-mail vragen om de update handmatig uit te voeren. Op deze pagina in de kennisbank staat een stappenplan dat helpt bij het verwerken van de update. En op deze pagina staat een inventarisatieformulier. Dit formulier kun je invullen zodat je weet waar de databases staan en van welk type ze zijn.  

Staat de database op een netwerklocatie? Hou dan rekening met een conversietijd van 15-90 minuten. Hoe groter de database, des te langer het duurt.

Database opschonen
Deze release biedt bij uitstek de gelegenheid om je database op te schonen. Wist je dat je oude aanvraagberichten automatisch kunt laten verwijderen? Zo voorkom je dat jouw database onnodig vol raakt. Raadpleeg dit artikel in de kennisbank voor meer informatie en instructies.

Release notes
Een overzicht van de verwachte wijzigingen kun je lezen in de release notes.

bunq Easy Mortgage is beschikbaar in Adviesbox

Vrijdag 29 april 2022

We hebben het nieuwe hypotheekproduct bunq Easy Mortgage toegevoegd aan Adviesbox. Deze hypotheek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen bunq en Tulp Hypotheken. Voor vragen over het product kun je terecht bij Tulp hypotheken.

Adviesbox 2022.4 is beschikbaar 

Donderdag 21 april 2022

Adviesbox 2022.4 is beschikbaar. 

Nieuwe rente- en voorwaardenoverzichten
Vanaf nu zijn er realtime rente- en voorwaardenoverzichten beschikbaar. Na de samenwerking met Findata voor de Validator zijn nu de losse overzichten in het menu 'Rentes & Voorwaarden' vernieuwd. De overzichten zijn realtime en dus niet meer afhankelijk van de rente-updates van Adviesbox. Daarnaast hebben ze een moderne uitstraling en bieden ze meer vergelijkingsmogelijkheden.

Overzicht van alle wijzigingen
Een overzicht van alle wijzigingen staat in onze kennisbank.

Adviesbox 2022.3 is beschikbaar

Maandag 7 maart 2022

Vanaf vandaag is versie 2022.3 beschikbaar. Start Adviesbox op en wacht tot de update volledig is verwerkt. Hierna kan Adviesbox weer op de andere werkstations opgestart worden.

Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Hypotheek voor verhuur bij ABN AMRO en Florius is mogelijk

Woensdag 23 januari 2022

Voor bestaande klanten van ABN AMRO en Florius is het nu mogelijk om hun hypotheek om te zetten naar een Hypotheek voor verhuur (leave to let).

Klanten van ABN AMRO en Florius die hun vorige woning aanhouden voor de verhuur kunnen hun huidige hypotheek aanpassen met een renteopslag van 1% om deze voor de verhuur geschikt te maken. De aanvraag kan met HDN verstuurd worden.

Lees voor meer informatie dit kennisbankartikel

Oplossingen voor foutmeldingen tijdens het updaten

Dinsdag 1 februari 2022

Meldingen tijdens handmatige update
Staat Adviesbox bij je geïnstalleerd op een server? Dan kun je tijdens het updaten foutmeldingen krijgen. 
Meer informatie en mogelijke oplossingen kun je lezen in het artikel Stappenplan voor systeembeheerders.

Key is not unique in collection
Bij het laden van “Nieuw” of “Wijzigen” in het voorstelscherm kan er een “Key is not unique in collection” foutmelding optreden. 

Dit probleem is met een update op 02-02-2022 vanaf 16:15 verholpen.

Allianz 
Allianz is na een update weer beschikbaar.

Bereikbaarheid
Door drukte is de Servicedesk op dit moment telefonisch slecht bereikbaar. Je kunt daarom het beste een melding maken in Adviesbox via het menu 'Help - Melding maken' of via de website van Adviesbox.

Hypotheekrentes niet actueel

Vrijdag 28 januari 2022

De hypotheekrentes van ABN AMRO, Allianz, BLG Wonen, Bijbouwe, Dynamic, Hypotrust, Impact Hypotheken, ING, Merius, NIBC en SNS Bank zijn vanochtend helaas niet bijgewerkt. Inmiddels is deze alsnog beschikbaar gesteld en kan deze gedownload worden. Wanneer Adviesbox op een server is geïnstalleerd, worden de wijzigingen echter pas de volgende dag verwerkt. Houd hier rekening mee.

Adviesbox 2022.2 is beschikbaar

Maandag 31 januari 2022

Vandaag is Adviesbox 2022.2 beschikbaar gesteld. Deze release zal automatisch worden verwerkt met de nachtelijke update of bij het opstarten op dinsdagochtend 1 februari. Hou er rekening mee dat door de benodigde database conversie het opstarten mogelijk langer duurt dan normaal.

Als Adviesbox op een server is geïnstalleerd, is jouw systeembeheerder (indien bij ons bekend) per e-mail gevraagd de update handmatig uit te voeren.

Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Hypotheekrentes niet actueel

Woensdag 20 januari 2022

De hypotheekrentes van Attens, Florius, Moneyou, Robuust en Holland Woont zijn vandaag helaas niet bijgewerkt. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing en deze zal in de loop van de ochtend beschikbaar gesteld worden. Wanneer Adviesbox op een server is geïnstalleerd, worden de wijzigingen echter pas de volgende dag verwerkt. Houd hier rekening mee.

Groene Hart Hypotheken beschikbaar in Adviesbox

Woensdag 12 januari 2022

Intermediairs aangesloten bij DAK kunnen vanaf vandaag hypotheken aanvragen bij Groene Hart Hypotheken. Dit is een exclusief huismerklabel dat door DAK werd opgetuigd in samenwerking met Tulp Group. Groene Hart Hypotheken is vanaf vandaag beschikbaar in Adviesbox.

 

Fiscale en sociale cijfers 2022 beschikbaar

Maandag 3 januari 2022

Een nieuw jaar betekent nieuwe fiscale en sociale cijfers. Wij hebben dit uiteraard verwerkt in Adviesbox. Na het uitvoeren van een update, kun je per 1 januari rekenen met de nieuwe cijfers.

Actuele trainingsaanbod 2022 

Donderdag 16 december 2021

In januari gaan onze trainingen weer van start! Tijdens deze trainingen kun jij je kennis vergroten, handige tips meekrijgen en ervaringen delen met andere gebruikers. 
We hebben op verschillende data nog plekken beschikbaar. 

Bekijk onze website voor een actuele trainingskalender of om je direct aan te melden. Voor vragen en/of opmerkingen kun je mailen naar trainingen@intersoftware.nl.

Adviesbox 2021.5 is beschikbaar 

Donderdag 16 december 2021

Vandaag is Adviesbox 2021.5 beschikbaar gesteld. Start Adviesbox op en wacht tot de update volledig is verwerkt. Hierna kan Adviesbox weer op de andere werkstations opgestart worden. Raadpleeg de release notes voor een volledig overzicht van de wijzigingen. 

Overheidsportalen niet beschikbaar

Dinsdag 14 december 2021

Vanwege onderhoud bij de Belastingdienst kan je klant vandaag geen gegevens ophalen via overheidsportalen zoals Mijnpensioenoverzicht en de Belastingdienst. Je klant kan er eventueel voor kiezen om deze gegevens op een andere dag op te vragen.

Geen afwijkingen gevonden inzake Apache Log4j

Dinsdag 14 december 2021

Er is een ernstige kwetsbaarheid aangetroffen in Apache Log4j. Dit is een tool die door veel organisaties gebruikt wordt om digitale logboeken bij te houden. Intersoftware heeft een uitgebreide check uitgevoerd en hierbij zijn geen afwijkingen gevonden. Op de website van het NCSC vind je meer informatie over de kwetsbaarheid in Apache Log4j.

Aandachtspunt rondom release Adviesbox 2021.5

Vrijdag 10 december 2021

Update:
als je vanaf donderdagochtend 16 december werkt met de laatste versie van Adviesbox, dan is het mogelijk om een HDN aanvraag te versturen.

Op woensdag 15 december kun je na 10 uur 's ochtends tijdelijk geen update uitvoeren in verband met de voorbereiding op de release van Adviesbox 2021.5. Deze staat in het teken van de HDN-decemberrelease. Wij adviseren daarom om voor 10 uur een update uit te voeren, zodat je met de laatste rentes kunt werken.

De release wordt uitgerold in de nacht van woensdag 15 december op donderdag 16 december. Op 16 december kun je weer zoals gebruikelijk een update uitvoeren.

Adviesbox 2021.4 is beschikbaar 

Maandag 22 november 2021

Vandaag is Adviesbox 2021.4 beschikbaar gesteld. Start Adviesbox op en wacht tot de update volledig is verwerkt. Hierna kan Adviesbox weer op de andere werkstations opgestart worden. Raadpleeg de release notes voor een volledig overzicht van de wijzigingen. 

NHG-normen 2022 beschikbaar 

Maandag 15 november 2021

In de sneltoets en op 
het tabblad 'Aanleiding' zijn de NHG-normen van 2022 toegevoegd. Bij het berekenen van de maximale hypotheek kun je nu kiezen om de normen van 2021 of 2022 toe te passen.

Gratis toegangskaart HypoVak

Maandag 25 oktober 2021

Blok donderdag 4 november alvast in je agenda, want dan vindt HypoVak - hét hypotheekevent weer live plaats! Dit jaar is het thema: duurzaam naar een topadvies. ♻️ Een belangrijk speerpunt waar gelukkig steeds meer aandacht voor is. Wist je dat Adviesbox verschillende functies bevat die je helpen om duurzaamheid bespreekbaar te maken in een adviesgesprek? Kom langs onze stand om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden.

Als partner van HypoVak geven we 𝟭𝟱 𝘁𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴𝘀𝗸𝗮𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻 weg. Wil jij hier graag naartoe? Laat dan een reactie achter onder deze Linkedin-post waarin je vertelt wat duurzaam hypotheekadvies voor jou betekent. De eerste 15 die reageren ontvangen een gratis toegangskaart, dus wees er snel bij!

Storing NWWI

Maandag 4 oktober 2021

Update: 
De storing is verholpen. Na het uitvoeren van de update kan de aanvraag weer verstuurd worden.

Door een storing ervaren we problemen met de koppeling met NWWI. Het is momenteel niet mogelijk om vanuit Adviesbox een taxatieopdracht te verstrekken voor een gevalideerd taxatierapport. Voor dossiers die spoed hebben, adviseren we om de taxatieopdrachten rechtstreeks in te dienen bij NWWI. In de tussentijd doen we er alles aan om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen. We houden je op de hoogte en excuses voor het ongemak.

BNP Parisbas Aflos Verzekering tijdelijk niet beschikbaar

Woensdag 29 september 2021

Update: 
De BNP Paribas aflos verzekering is weer beschikbaar.

De Hypotheek Aflos Verzekering van BNP Paribas is wegens onderhoud tijdelijk niet beschikbaar.  We verwachten dat de werkzaamheden uiterlijk morgen afgerond zijn. Alvast bedankt voor je geduld!

Sneltoetsen tijdelijk niet gebruiken

Maandag 20 september 2021

Update: De problemen in de sneltoets zijn verholpen. Na het uitvoeren van een update kan de sneltoets wederom ingezet worden om de leencapaciteit te bepalen.

De sneltoetsen voor Gewenste hypotheekErfpacht en Consumptief  kunnen tijdelijk niet worden gebruikt omdat deze helaas afwijkende resultaten geven.  Bij het opstellen van een advies adviseren we om de geboortedatum en inkomen handmatig in te voeren zodat je op het tabblad Maximale hypotheek alsnog een correcte berekening kunt uitvoeren. In de tussentijd werken we aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

 

Foutmelding Validator knop

Dinsdag 14 september 2021

We hebben gisteren een update uitgevoerd. Vanwege een fout in de update kun je problemen ondervinden met de Validator knop. Deze knop zou alleen zichtbaar moeten zijn in het voorstel, maar wordt nu ook getoond in andere schermen zoals de huidige situatie en de woonsituatie. Bepaalde velden zijn hierdoor niet beschikbaar omdat deze worden bedekt door de Validator knop.

We hebben de vorige versie van Adviesbox teruggezet. Na het uitvoeren van een handmatige update zou het probleem verholpen moeten zijn. Mocht je niet bevoegd zijn om een update uit te voeren, raadpleeg dan je systeembeheerder. Onze excuses voor het ongemak.

TAF Hypotheekbeschermer beschikbaar

Dinsdag 17 augustus 2021

Vanaf vandaag is de TAF Hypotheekbeschermer beschikbaar in Adviesbox. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen in loondienst met een hypotheek. De Hypotheekbeschermer lost bij arbeidsongeschiktheid in één keer tot de helft van de hypotheek af.

Kijk op www.taf.nl/hypotheekbeschermer voor meer informatie. 

Sociale cijfers van 1 juli beschikbaar

Woensdag 30 juni 2021

Per 1 juli wijzigen er een aantal sociale cijfers. We hebben deze wijzigingen doorgevoerd in Adviesbox. Na het uitvoeren van een update, kun je rekenen met de laatste cijfers.

Laatste plekken beschikbaar Adviesbox training

Donderdag 17 juni 2021

Wil je deze zomer nog een start- of verdiepingstraining volgen? Voor de onderstaande data hebben we nog enkele plekken beschikbaar. Je kunt je hiervoor aanmelden via onze website. Wees er snel bij!

Starttraining

 • Donderdag 8 juli in Zwolle
 • Donderdag 15 juli in Capelle aan den Ijssel

Verdiepingstraining

 • Vrijdag 18 juni in Eindhoven
 • Woensdag 7 juli in Zwolle
 • Donderdag 8 juli in Zwolle
 • Donderdag 15 juli in Eindhoven

Nieuwe trainingsdata
Na de zomer bieden we weer nieuwe start- en verdiepingstrainingen aan. We hebben de nieuwe data al gepubliceerd op onze website, dus je kunt je plek nu alvast reserveren. 
> Ga naar de nieuwe trainingsdata

Voor vragen en/of opmerkingen kun je mailen naar trainingen@intersoftware.nl.

Foutmelding bij ORV- en AOV-aanvraag

Donderdag 3 juni 2021

Afgelopen weekend hebben we de update naar HDN21 beschikbaar gesteld. Deze nieuwe versie bevat grote veranderingen die nu mogelijk problemen veroorzaken met het versturen van een ORV- of AOV-aanvraag. Het lukt in sommige gevallen niet om een aanvraag af te ronden. We werken nu samen met de verzekeraars om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Update
We hebben het probleem opgelost. Voer handmatig een update uit om de foutmelding op te lossen. Ga hiervoor naar Adviesbox en klik vervolgens op de knop Update software & rente. Na het updaten dien je de aanvraag opnieuw aan te maken. Mocht het probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met onze helpdesk. 

Adviesbox 2021.3 is beschikbaar 

Maandag 31 mei 2021

Adviesbox 2021.3 is beschikbaar gesteld. Start Adviesbox vandaag op en wacht tot de update volledig is verwerkt. Hierna kan Adviesbox weer op de andere werkstations opgestart worden.

Raadpleeg de releasenotes voor een overzicht van de wijzigingen.

Op 29 en 30 mei niet mogelijk om HDN-aanvraag te versturen

Woensdag 26 mei 2021

HDN verbetert continu haar berichtstandaard en stelt op zaterdag 29 mei dan ook een update naar versie 21.0 beschikbaar. Om deze ontwikkeling te ondersteunen volgt een update van Adviesbox op zondag 30 mei om 17:00 uur.  Hierdoor is het op 29 en 30 mei niet mogelijk om in Adviesbox aanvragen via HDN te versturen. 

Vanaf vrijdagochtend 10:00 uur kunnen er tijdelijk geen updates meer worden uitgevoerd, maar kun je Adviesbox wel gewoon blijven gebruiken.

 

 

Op dinsdag 18 mei na 16:00 uur niet bereikbaar

Maandag 17 mei 2021

In verband met een interne bijeenkomst zijn wij op dinsdag 18 mei na 16:00 uur niet bereikbaar. De volgende dag staan wij om 8:30 uur weer voor je klaar. Onze excuses voor het ongemak.

Storing bij HDN

Woensdag 7 april 2021

Er is op dit moment een storing bij HDN. Hierdoor kunnen HDN-berichten tijdelijk niet worden verstuurd. Op deze pagina vind je meer informatie.

Aangepaste openingstijden rondom de feestdagen

Donderdag 1 april 2021

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Rondom de volgende feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden:

 • Tweede paasdag - maandag 5 april 2021 gesloten
 • Koningsdag - dinsdag 27 april 2021 gesloten
 • Hemelvaartsdag - donderdag 13 mei 2021 gesloten
 • Tweede pinksterdag - maandag 24 mei 2021 gesloten

Deze aangepaste openingstijden gelden ook voor de servicedesk.

Wij wensen je alvast fijne feestdagen! 

Op dinsdag 16 maart na 15:45 uur niet bereikbaar

Maandag 15 maart 2021

In verband met een interne bijeenkomst zijn wij op dinsdag 16 maart na 15:45 uur niet bereikbaar. De volgende dag staan wij om 8:30 uur weer voor je klaar. Onze excuses voor het ongemak.

Validator voor iedereen beschikbaar

Vrijdag 5 maart 2021

Vanaf vandaag is de Validator van FinData beschikbaar in Adviesbox. De Validator geeft een indicatie van de slagingskans dat een hypotheekaanvraag bij de geldverstrekker geaccepteerd zal worden. Daarnaast biedt het inzicht of de gekozen hypotheek goed past bij de wensen van de klant. Niet alleen goed voor jou en je klant, maar ook voor de geldverstrekker.  

FinData heeft het doel om met 99,9% juistheid, 90% van het acceptatiebeleid van alle geldverstrekkers af te dekken. Momenteel zijn er per geldverstrekker al zo’n 150 acceptatieregels ingericht en diverse productkenmerken waarop gefilterd kan worden. Er wordt samen met de geldverstrekkers gewerkt aan een verdere optimalisatie waarbij de controle ook bij de geldverstrekkers ligt. Mocht je suggesties of opmerkingen hebben, dan ontvangen we graag je verbeteringen via de feedback knop op de Validator pagina.

Bekijk deze korte video om te zien hoe de Validator werkt. Je kan de Validatorknop vinden onder het tabblad acceptatie. Wanneer je deze knop nog niet ziet, kun je een update uitvoeren.

Op dinsdag 16 februari na 16:00 uur niet bereikbaar

Dinsdag 16 februari 2021

In verband met een interne bijeenkomst zijn wij op dinsdag 16 februari na 16:00 uur niet bereikbaar. De volgende dag staan wij weer om 8:30 uur weer voor je klaar. Onze excuses voor het ongemak.

Op dinsdag 19 januari na 16:00 uur niet bereikbaar

Maandag 18 januari 2021

In verband met een interne bijeenkomst zijn wij op dinsdag 19 januari na 16:00 uur niet bereikbaar. De volgende dag staan wij weer om 8:30 uur weer voor je klaar. Onze excuses voor het ongemak.

Fiscale en sociale cijfers 2021 beschikbaar

Donderdag 31 december 2020

Een nieuw jaar betekent nieuwe fiscale en sociale cijfers. Wij hebben dit uiteraard verwerkt in Adviesbox. Na het uitvoeren van een update, kun je per 1 januari rekenen met de nieuwe cijfers.

Fijne jaarwisseling!

Aangepaste openingstijden rondom de feestdagen 

Maandag 21 december 2020

De kerstdagen en het nieuwe jaar staan alweer bijna voor de deur. Rondom deze feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden. We hebben het hieronder voor je uiteengezet:

 • Donderdag 24 december 2020 - 8:30 uur - 15:00 uur
 • Donderdag 31 december 2020 - 8:30 uur - 15:00 uur

Let op: deze aangepaste openingstijden gelden ook voor de servicedesk.

Wij wensen je alvast fijne feestdagen! 🎄

 

Aandachtspunten rondom release Adviesbox 2020.3

Woensdag 9 december 2020

Op woensdag 16 december 2020 komt Adviesbox 2020.3 om 17:00 uur beschikbaar. De release zal in het teken staan van HDN versie 20.1. Om de release zo soepel mogelijk te laten verlopen, willen wij je graag op de onderstaande punten attenderen.

Update uitvoeren
Wij adviseren je om op woensdag 16 december vóór 10:00 uur 's ochtends een update uit te voeren, zodat je met de laatste rentes kunt werken. Na 10:00 uur kun je Adviesbox blijven gebruiken, maar tijdelijk geen update meer uitvoeren.

Adviesbox versie 2020.3
De update naar Adviesbox 2020.3 gaat gepaard met een databaseconversie. Om deze update zo soepel mogelijk te laten verlopen, sluit je Adviesbox op woensdag 16 december aan het eind van je werkdag af op alle werkstations. Vervolgens start je Adviesbox de volgende ochtend op en wacht je tot de update volledig is verwerkt. Hierna kan Adviesbox weer op de andere werkstations opgestart worden.

Adviesrapporten 2020
Vanaf 1 januari 2021 werkt Adviesbox volgens de nieuwe fiscale wetten en regels. We adviseren daarom om de rapporten voor gegeven adviezen dit jaar nog af te ronden.

Nieuwe NHG-normen beschikbaar in Adviesbox 

Donderdag 5 november 2020

In de sneltoets en op het tabblad 'Aanleiding' van een advies zijn de NHG-normen van 2021 toegevoegd. Bij het berekenen van de maximale hypotheek kun je nu kiezen om de normen van 2020 of 2021 toe te passen.

 

ZilverHuis hypotheek en ASR Levensrente hypotheek beschikbaar

Dinsdag 3 november 2020

Vanaf vandaag kun je de ZilverHuis hypotheek van Onderlinge 's-Gravenhage en de Levensrente hypotheek van ASR aanvragen via Adviesbox. Beide hypotheken zijn bedoeld voor AOW'ers met een overwaarde op hun woning.

 

Leef Hypotheek van Centraal Beheer is nu beschikbaar

Woensdag 28 oktober 2020

Vanaf vandaag kun je de Leef Hypotheek van Centraal Beheer aanvragen via Adviesbox. 

Enkele voordelen:

 • Automatisch een lagere rente als de klant voldoende aflost.
 • Onbeperkt boetevrij aflossen als de aflossing uit eigen middelen is.
 • De mogelijkheid om 1 keer in de 12 maanden rente te middelen.
 • De mogelijkheid om de rente mee te nemen bij een verhuizing.
 • De mogelijkheid om tot 106% van de marktwaarde te financieren voor verduurzamen.

 

Renteverlaging van Vista 

Dinsdag 6 oktober 2020

De renteverlaging van Vista is niet goed verwerkt. Om de juiste rentes in te zien kun je een update uitvoeren of het renteblad raadplegen.

 

Technische storing rondom AO en geschatte Nibud inkomen is opgelost

Dinsdag 25 augustus 2020

Er heeft zich een technische storing voorgedaan waardoor het tekort bij AO niet werd getoond in de grafiek en de geschatte Nibud inkomen niet werd berekend in de huidige situatie. Deze storing is inmiddels opgelost.

 

Woonnu beschikbaar in Adviesbox

Maandag 17 augustus 2020

Vandaag heeft NN een nieuwe duurzame hypotheek gelanceerd: Woonnu. Woonnu beloont klanten met een rentekorting vanaf het moment dat zij energielabel B bereiken.

Kijk op de website van Woonnu voor meer informatie.

Adviesbox trainingen weer hervat

Maandag 29 juni 2020

De eerste coronaproof training is een feit! Wat was het fijn om onze gebruikers weer live te ontmoeten en samen aan de slag te gaan. 

Wil jij ook je kennis vergroten, de mogelijkheden van Adviesbox goed leren benutten en ervaringen delen met andere gebruikers? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan een start- of verdiepingstraining. We bieden deze zomer weer op verschillende locaties trainingen aan.

Kijk op onze website voor meer informatie: www.adviesbox.nl/training.

 

DigiThuis hypotheek beschikbaar in Adviesbox

Dinsdag 2 juni 2020

Vanaf vandaag is de DigiThuis hypotheek van ASR beschikbaar in Adviesbox. Deze hypotheek kenmerkt zich door een scherpe rente en digitale communicatie. De DigiThuis hypotheek kan aangevraagd worden zonder taxatierapport en voor financieringen tot maximaal 80% van de marktwaarde van de woning

ASR begint de uitrol met de volgende serviceproviders: United Capital, De Financiële Makelaar en Van Kampen Groep.

 

 

Adviesbox 2020.2 is beschikbaar

Maandag 18 mei 2020

Adviesbox 2020.2 is beschikbaar gesteld.

Start Adviesbox vandaag op en wacht tot de update volledig is verwerkt. Hierna kan Adviesbox weer op de andere werkstations opgestart worden.

Een overzicht van de wijzigingen vind je in de releasenotes.

Op 16 en 17 mei niet mogelijk om HDN-aanvraag te versturen

Donderdag 7 mei 2020

HDN verbetert continu haar berichtstandaarden en stelt op zaterdag 16 mei dan ook de update naar versie 20.0 beschikbaar. Om deze ontwikkeling te ondersteunen volgt op zondag 17 mei om 17:00 uur een update van Adviesbox. Hierdoor is het op 16 en 17 mei niet mogelijk om in Adviesbox aanvragen via HDN te versturen. Houd er dus rekening mee dat aanvragen die binnenkort verzonden moeten worden, verstuurd worden tussen 11 en 15 mei.

Daarnaast is het niet mogelijk om een Adviesbox update uit te voeren vanaf vrijdagochtend 10:00 uur.

U kunt Adviesbox al deze dagen verder gewoon blijven gebruiken.

 

 

Maak tijdelijk gratis gebruik van online klantidentificatie

Dinsdag 20 mei 2020

De huidige crisis heeft veel impact op jouw werk als hypotheekadviseur. Klantcontact gaat zoveel mogelijk op afstand en daarmee is online klantidentificatie nog nooit zo relevant geweest. Ook in deze tijd is het van belang dat klantidentificatie op een veilige en betrouwbare wijze plaatsvindt. 

Zoals wellicht bekend zijn wij al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een online identificatiemodule, zie ook ons persbericht van 26 februari 2020. Wij stellen deze module, genaamd Validat, samen met Signicat tijdelijk kosteloos beschikbaar. Zo kun je vrijblijvend kennismaken met Validat en je klanten ook op dit gebied goed en veilig online bedienen.


Hoe werkt Validat?
Met Validat kan de klant zich online identificeren met behulp van iDIN en een kopie van het legitimatiebewijs. Validat levert je de volgende voordelen op:

 • Snelle en veilige identiteitscontrole
 • Direct toepasbaar ongeacht welk adviespakket wordt gebruikt
 • Meer zekerheid over de identiteit van je klant
 • Altijd en overal te gebruiken
 • Binnen enkele minuten geregeld


Kosteloos gebruiken tot ten minste 1 juli 2020

Ook starten met online identificeren? Ga naar www.validat.nl/adviseur voor meer informatie, vul het aanmeldformulier in en verkrijg kosteloos toegang tot ten minste 1 juli 2020.

 

Op dinsdag 21 april niet bereikbaar tussen 10:30 - 12:30 uur 

Maandag 20 april 2020

In verband met een interne bijeenkomst zijn wij op dinsdag 21 april niet bereikbaar tussen 10:30 - 12:30 uur. Daarvoor en daarna is de helpdesk wel te bereiken. We staan dan klaar voor beantwoording van jouw vragen. 

Bedankt voor je begrip en excuses voor het ongemak!

DEFAM kredieten zijn per 16 april 2020 niet meer beschikbaar in Adviesbox

Dinsdag 14 april 2020

DEFAM stopt met het accepteren van aanvragen van kredieten via HDN per 16 april 2020.

Om die reden zijn de kredieten van DEFAM na die datum niet meer beschikbaar in Adviesbox.

Adviesbox trainingen gecanceld i.v.m. het coronavirus

Dinsdag 17 maart 2020

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben we besloten om de Adviesbox trainingen die plaatsvinden op 1 april, 7 april, 15 april en 16 april aanstaande te cancelen. We volgen hierin de adviezen die gegeven worden door het RIVM en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Heb je je ingeschreven voor één van deze trainingen? Dan informeren we je binnenkort over nieuwe data en boeken we de training kosteloos om.

We wensen jou, je familie en je collega's het allerbeste in deze roerige tijd en bedanken je voor je begrip.

Hopelijk tot snel!

 

De Dazure GoedIdee ORV is weer beschikbaar

Dinsdag 10 maart 2020

Vanwege een wijziging aan het product is de Dazure GoedIdee ORV een aantal dagen niet beschikbaar geweest in Adviesbox.

Vanaf morgen zal de verzekering weer aanwezig zijn.

De risicodrager is nu Scildon en de naam is gewijzigd van GoedIdee Nabestaandenverzekering naar GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering.

 

Op dinsdag 18 februari na 16:30 uur niet bereikbaar

Dinsdag 18 februari 2020

In verband met een interne bijeenkomst zijn wij vandaag na 16:30 uur niet bereikbaar. De volgende dag staan wij weer om 8:30 uur weer voor je klaar. Onze excuses voor het ongemak.

NHG Energiebespaarbudget nu beschikbaar in Adviesbox

Maandag 17 februari 2020

Je kon een Energiebespaarbudget al invoeren in Adviesbox.

Vanaf vandaag is ook bij de verbouwingsspecificatie in de financieringsbehoefte een link opgenomen naar de NHG rekenhulp waarmee je kan zien welk bedrag aan Energiebespaarbudget mee kan worden gefinancierd.

 

Lot Hypotheken beschikbaar in Adviesbox

Donderdag 13 februari 2020

Vandaag is Lot Hypotheken gelanceerd. Een duurzaamheidshypotheek tegen een rente van 0,5%. De hypotheek is vanaf vandaag beschikbaar in Adviesbox. Voor meer informatie: https://adviseur.lothypotheken.nl

 

Arbeidsmarktscan beschikbaar in Adviesbox

Maandag 27 januari 2020

Vanaf dinsdag 28 januari 2020 is de Arbeidsmarktscan beschikbaar in Adviesbox. De Arbeidsmarktscan is een tool waarmee flexwerkers, die in de laatste 14 maanden minimaal 12 maanden inkomen uit loondienst hebben, hun huidige kansen op de arbeidsmarkt kunnen berekenen. Deze tool heeft als doel om meer flexwerkers een verantwoorde en betaalbare hypotheek te bieden op basis van hun kansen op de arbeidsmarkt.

Consumenten kunnen via deze website zelf een Arbeidsmarktscan opvragen. Het toetsinkomen dat hieruit volgt kan vervolgens worden ingevoerd in Adviesbox. De volgende geldverstrekkers accepteren momenteel een hypotheekaanvraag gebaseerd op dit toetsinkomen:

 • ABN AMRO
 • Obvion
 • Florius
 • Aegon
 • Munt hypotheken
 • a.s.r.
 • Rabobank
 • ING
 • Regiobank
 • BLG Wonen
 • SNS

Op de website van NHG lees je meer over deze tool.

Op donderdag 9 januari vanaf 16:00 uur gesloten

Woensdag 8 januari 2020

Op donderdag 9 januari zijn wij in verband met een interne bijeenkomst vanaf 16:00 uur gesloten. De volgende dag staan wij vanaf 8:30 uur weer voor je klaar. Onze excuses voor het ongemak.

Fiscale en sociale cijfers per 1 januari 2020 beschikbaar in Adviesbox

Dinsdag 31 december 2019

Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe fiscale en sociale cijfers! Wij hebben dit uiteraard verwerkt in Adviesbox. Na het uitvoeren van een update kun je per 1 januari rekenen met de nieuwe cijfers.

Adviesbox 2019.4 is beschikbaar 

Woensdag 18 december 2019

Adviesbox 2019.4 is zojuist beschikbaar gesteld. Deze release staat in het teken van HDN versie 19.1. Het is van belang dat je de update naar Adviesbox 2019.4 uitvoert omdat je anders vanaf 19 december geen nieuwe HDN-aanvragen kunt versturen.

Volg de onderstaande stappen om de overgang naar de nieuwe versie zo soepel mogelijk te laten verlopen:

 1. Sluit vandaag Adviesbox af op alle werkstations.
 2. Start morgenochtend, 19 december, Adviesbox op één werkstation en wacht tot deze de update volledig heeft verwerkt. 
 3. Start Adviesbox op de andere werkstations.

Een volledig overzicht van de wijzigingen vind je in de release notes.

Op dinsdag 17 december tussen 11:00 - 13:30 uur niet bereikbaar

Maandag 16 december 2019

In verband met een interne bijeenkomst zijn wij op dinsdag 17 december tussen 11:00 - 13:30 uur niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Aandachtspunten rondom release Adviesbox 2019.4

Woensdag 11 december 2019

Op woensdag 18 december 2019 komt Adviesbox 2019.4 om 17:00 uur beschikbaar. De release zal in het teken staan van HDN versie 19.1. Om de release zo soepel mogelijk te laten verlopen, willen wij je graag op de onderstaande punten attenderen.

Werk met de laatste rentes
Als je tijdens de uitrol van de release met de laatste rentes wilt werken, dan kun je op woensdag 18 december vóór 10:00 uur 's ochtends nog een update uitvoeren. Na 10:00 uur kunnen er tijdelijk geen updates uitgevoerd worden.

Adviesbox versie 2019.4
Houd er ook rekening mee dat je na woensdag 18 december 17:00 uur een update uitvoert naar versie 2019.4. Door het uitvoeren van de update zorg je ervoor dat je vanaf 19 december HDN-aanvragen kan versturen. Een volledig overzicht van de wijzigingen vind je in de release notes die je op 18 december in je mailbox zult ontvangen.

Adviesrapporten 2019
Vanaf 1 januari 2020 werkt Adviesbox volgens de nieuwe fiscale wetten en regels. Dat betekent dat je rapporten voor gegeven adviezen het beste dit jaar nog kan afronden.

Aangepaste openingstijden rondom de feestdagen 

Dinsdag 10 december 2019

De kerstdagen en het nieuwe jaar staan alweer bijna voor de deur. Rondom deze feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden. We hebben het hieronder voor je uiteengezet:

 • Dinsdag 24 december 2019 - 8:30 uur - 16:00 uur
 • Woensdag 25 december 2019 - gesloten
 • Donderdag 26 december 2019 - gesloten
 • Vrijdag 27 december 2019 - gesloten
 • Dinsdag 31 december 2019 - 8:30 uur - 16:00 uur
 • Woensdag 1 januari 2020 - gesloten

Let op: deze aangepaste openingstijden gelden ook voor de servicedesk.


Wij wensen je alvast fijne feestdagen! 🎄

Aangepaste openingstijden Intersoftware feestdagen 2019

Blik met ons terug op am:dag!

Donderdag 28 november 2019

Afgelopen dinsdag vond de jaarlijkse am:dag plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Wij waren uiteraard aanwezig op de beursvloer en presenteerden iets nieuws: Klantdossier Online. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen en kijken terug op een geslaagde dag. Heb je het event gemist of wil je nog even nagenieten? Bekijk dan onze aftermovie of foto's.

Aftermovie am:dag 2019

 

Foto's

 

 


 

Ontmoet ons op am:dag!

Woensdag 20 november 2019

Het aftellen is begonnen. Het grootste vakevenement voor financiële dienstverleners vindt plaats op dinsdag 26 november in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Uiteraard zijn wij er dit jaar weer bij!

Op am:dag geven we je een sneak preview van Klantdossier Online, onze cloud-based bemiddelomgeving die we in 2020 gaan introduceren bij Adviesbox gebruikers. Nieuwsgierig? Breng een bezoekje aan onze stand en laat je informeren door onze specialisten. Je vindt ons op de beursvloer: stand 2.

Meer informatie over het programma lees je op deze website.

Hopelijk tot volgende week!

am:dag

Woonfonds Krediethypotheek beschikbaar in Adviesbox

Dinsdag 19 november 2019

Vanaf vandaag is de Woonfonds Krediethypotheek als aflosvorm binnen het label Woonfonds Woongenot hypotheek beschikbaar in Adviesbox. 

Let op dat deze hypotheekvorm aanvullende kosten kent die een verlagende invloed hebben op de maximale hypotheek toets.

Voor meer informatie: https://woonfonds.nl/krediethypotheek

NHG- en hypotheeknormen 2020 beschikbaar in Adviesbox

Woensdag 13 november 2019

Vanaf vandaag is het mogelijk om in Adviesbox te rekenen op basis van NHG- en hypotheeknormen van 2020. Op het tabblad Analyse – Aanleiding kun je nu kiezen voor rekenen met de normen vóór 1 januari 2020 of vanaf 1 januari 2020.

Op donderdag 5 december vanaf 16:00 uur gesloten

Woensdag 4 december 2019

Op donderdag 5 december zijn wij in verband met het Sinterklaasfeest vanaf 16:00 uur gesloten. De volgende dag staan wij vanaf 8:30 uur weer voor je klaar. 

Op woensdag 16 oktober vanaf 16:00 uur gesloten

Maandag 14 oktober 2019

Op woensdag 16 oktober zijn wij in verband met een interne bijeenkomst vanaf 16:00 uur gesloten. De volgende dag staan wij vanaf 8:30 uur weer voor je klaar. Onze excuses voor het ongemak.

Adviesbox 2019.3 is beschikbaar

Maandag 7 oktober 2019

Zojuist is Adviesbox 2019.3 beschikbaar gesteld. Na de update van komende nacht of dinsdagochtend zal deze geïnstalleerd worden. Een volledig overzicht van de wijzigingen vind je in de release notes.

Op 7 oktober a.s. geen update mogelijk i.v.m. Adviesbox release

Maandag 30 september 2019

Op maandag 7 oktober 2019 om 17:00 uur wordt versie 2019.3 van Adviesbox uitgerold. In deze versie wordt onder andere de optie toegevoegd om in de scenario’s een toetsing uit te voeren op basis van de werkelijke last van de hypotheek en verpande producten.

Houd er rekening mee dat je op maandag 7 oktober vóór 17:00 uur wellicht geen updates kunt installeren.

Hypotrust Vrij leven hypotheek nu beschikbaar in Adviesbox

Maandag 23 september 2019

Hypotrust introduceert nieuw startersproduct: Vrij Leven Hypotheek. De hypotheek is vanaf vandaag beschikbaar in Adviesbox. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Hypotrust.

ASR WelThuis Verduurzamingshypotheek nu beschikbaar in Adviesbox

Donderdag 5 september 2019

a.s.r. biedt hun klanten de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen te financieren tegen een extra laag tarief en gunstige voorwaarden.

Voor dit leningdeel geldt namelijk geen minimum, maar wel een maximum van €25.000,-. De totale lening (reguliere hypotheek plus Verduurzamingshypotheek) mag maximaal 106% van de marktwaarde van de woning bedragen. De Verduurzamingshypotheek wordt annuïtair afgelost en kan zowel met als zonder NHG worden afgesloten.

Meer informatie over de Verduurzamingshypotheek van a.s.r. vindt u vanaf 5 september op Cockpit en op www.asr.nl.

 

HollandWoont en Obvion Woon Hypotheek nu beschikbaar in Adviesbox

Dinsdag 3 september 2019

Vanaf vandaag zijn de volgende hypotheken beschikbaar in Adviesbox: HollandWoont en Obvion Woon Hypotheek.

Obvion vervangt de Obvion Hypotheek voor de Woon Hypotheek. Nieuwe klanten kunnen uitsluitend de Woon Hypotheek afsluiten. Als u deze hypotheek nog niet kunt selecteren in Adviesbox, dient u een update uit te voeren.

HollandWoont introduceert de HollandWoont hypotheek. Nieuwe klanten kunnen deze hypotheek alleen met Nationale Hypotheekgarantie afsluiten.

 

Wij gaan verhuizen!

Maandag 22 juli 2019

Intersoftware is aan het groeien en daar kan een groter kantoor natuurlijk niet bij ontbreken. Na 6 jaar gaan we ons kantoor op de Tielweg verlaten voor een geheel gerenoveerd pand op de Harderwijkweg. Het nieuwe kantoorpand bevindt zich op slechts een steenworp afstand van ons oude kantoor - 500 meter verder om precies te zijn - en voldoet aan de laatste normen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De verhuizing vindt plaats op a.s. woensdag 24 juli 2019.

Tijdelijk onbereikbaar
Wij zijn a.s. woensdag telefonisch onbereikbaar tussen 8:30 - 17:00 uur. Heeft u dringende vragen of opmerkingen? Dan kunt u een melding insturen vanuit de applicatie via Help - Melding maken in Adviesbox of een e-mail sturen naar helpdesk@intersoftware.nl. Donderdag 25 juli staan wij weer voor u klaar. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwe adres
Ons nieuwe adres is met ingang van donderdag 25 juli 2019:

Harderwijkweg 5b (2e verdieping)
2803 PW Gouda
Tel.: 0182 - 200 300

We hopen u binnenkort in ons nieuwe kantoorpand te mogen verwelkomen!

 

Adviesbox 2019.2 is beschikbaar

Maandag 27 mei 2019

Adviesbox 2019.2 is beschikbaar gesteld.

Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen met toelichting vindt u in de kennisbank.

Een volledig overzicht van de wijzigingen vindt u de in release notes.

Kom naar de Hypovak op dinsdag 28 mei a.s.

Dinsdag 21 mei 2019

Wilt u naar de Hypovak in het NBC in Nieuwegein en ons een bezoek brengen op de beursvloer? Vraag dan een gratis relatiekaart aan door het versturen van een e-mail aan Aria Riedijk
Op = op.

Met trots kondigen wij aan dat ING een meerderheidsbelang in Intersoftware Group (ISWG) heeft genomen

Donderdag 16 mei 2019

Met de investeringen van ING heeft ISWG onder andere de ambitie om Adviesbox tot de beste intermediaire advies- en bemiddelingssoftware in de markt te ontwikkelen. Verder wil ISWG Findata ontwikkelen tot hét platform voor alle adviessoftware-aanbieders en financiële dienstverleners. Tot slot wil zij met de overname van Unitrust haar dienstverlening uitbreiden met software voor serviceproviders. 

ING en ISWG hebben gezamenlijk tot doel om voordeel te bieden aan intermediairs, hun klanten, adviessoftware-partijen en financiële dienstverleners. Hiermee zetten ING en ISWG een belangrijke stap in de ontwikkeling van een platform voor intermediairs, hun klanten en aanbieders van financiële diensten. Bovendien biedt het platform ruimte voor innovatieve toepassingen.

Daarnaast zijn wij verheugd met de overname van Unitrust door ISWG. Hiermee wordt Intersoftware ook volledig eigenaar van Findata. Deze overname doet ISWG om haar dienstverlening uit te breiden met software voor serviceproviders.

ISWG blijft een zelfstandige, onafhankelijk opererende organisatie. Ook blijft de onafhankelijkheid van het intermediaire advies, zoals bepaald in het provisieverbod, volledig gewaarborgd. 

Reaal ORV is nu in drie varianten beschikbaar in Adviesbox

Woensdag 1 mei 2019

Per vandaag is de Reaal ORV is nu in drie varianten beschikbaar in Adviesbox.

ORV Start

Af te sluiten van 18 t/m 65 jaar

Tot € 500.000 te verzekeren

ORV Plus

Af te sluiten van 18 t/m 65 jaar

Tot € 2.500.000 te verzekeren

ORV Senior

Af te sluiten tussen 66 - 75 jaar

Tot € 100.000 te verzekeren

Meer informatie: https://www.reaal.nl/verzekering/overlijdensrisicoverzekering/

 

 

ABN AMRO Duurzaam Wonen hypotheek is toegevoegd aan Adviesbox

Donderdag 2 mei 2019

Per vandaag is de ABN AMRO Duurzaam Wonen Hypotheek beschikbaar in Adviesbox.

Dit is een nieuw type leningdeel binnen de bestaande hypotheeklabels van ABN AMRO.

Het leningdeel is er in de varianten annuïtair en lineair.

Kenmerken van de ABN AMRO Duurzaam Wonen Hypotheek:
• Hoogte leningdeel van € 5.000 tot maximaal € 25.000 
• Looptijd 5, 10 of 15 jaar
• De desbetreffende leningdelen worden niet meegenomen in bepaling van de risicoklasse van de hypotheek
• De volledige som van de bedragen van de leningdelen moet gebruikt worden voor energie besparende maatregelen
• De verduurzaam leningdelen worden tegen een gunstiger rentetarief afgesloten

Meer informatie: https://intermediair.abnamro.nl/duurzaam-wonen-hypotheek

 

 

Akkoord gaan met verwerkersovereenkomst voor +Klantdossier

Woensdag 1 mei 2019

Online inventarisatie is een onderdeel van +Klantdossier. Dit is een online omgeving voor uw klanten, waarin zijn digitaal op een veilige manier gegevens aan u kunnen aanleveren. Deze omgeving is standaard voorzien van versleuteld internetverkeer en documenten. Aangezien wij, Intersoftware, zorgen voor opslag van de klantgegevens in deze online omgeving, hebben wij hiervoor een verwerkersovereenkomst en Privacy statement opgesteld in het kader van de wetgeving AVG.

De verwerkersovereenkomst kunt u hier downloaden.

Wij hebben aan de verwerkersovereenkomst toegevoegd dat hosting van +Klantdossier plaatsvindt bij CSNet, Brugweg 56, 2741 KZ, Waddinxveen, www.csnet.nl.

Wij verzoeken alle klanten van +Klantdossier (opnieuw) akkoord te gaan met de verwerkersovereenkomst. Dat kunt u eenvoudig doen in de pop-up die verschijnt na opstarten van Adviesbox met +Klantdossier. Heeft u geen +Klantdossier, dan hoeft u geen actie te ondernemen.

Tot en met 8 mei bieden wij u tijdelijk de mogelijkheid om door te gaan zonder akkoord, zodat u de verwerkingsovereenkomst kunt doornemen op een moment dat het u uitkomt.

Wij verzoeken u de verwerkersovereenkomst ook in uw eigen administratie op te nemen.

Dank voor uw medewerking.

 

ABN AMRO Overwaarde Hypotheek is toegevoegd aan Adviesbox

Donderdag 4 april 2019

Per vandaag is de ABN AMRO Overwaarde Hypotheek beschikbaar in Adviesbox.

Dit is een nieuw type leningdeel binnen de bestaande hypotheeklabels ABN AMRO Budget hypotheek en ABN AMRO Woninghypotheek.

Kenmerken van de ABN AMRO Overwaarde Hypotheek:

• Aan te vragen vanaf AOW leeftijd
• Het betreft een box 3 hypotheek voor opname van overwaarde
• Keuze voor opname van een eenmalig bedrag of periodieke uitkeringen
• De rente wordt bijgeschreven bij de hypotheekschuld
• De overwaarde hypotheek leidt dus niet tot extra maandlasten

Meer informatie en een rekentool voor toetsing zijn te vinden in de ABN AMRO intermediairsite.

Een invoerinstructie voor Adviesbox staat hier: https://support.adviesbox.nl/portal/kb/articles/hoe-werkt-de-abn-amro-overwaarde-hypotheek

 

Florius Verduurzaam Hypotheek is toegevoegd aan Adviesbox

Maandag 1 april 2019

Per vandaag is de Florius Verduurzaam Hypotheek beschikbaar in Adviesbox.

Dit is een nieuw type leningdeel binnen de bestaande hypotheeklabels Florius Profijt 3+3 en Florius Profijt 12.

Het leningdeel is er in de varianten annuïtair en lineair.

Kenmerken van de Florius Verduurzaam Hypotheek:
• Hoogte leningdeel van € 5.000 tot maximaal € 25.000 
• Looptijd 5, 10 of 15 jaar
• De desbetreffende leningdelen worden niet meegenomen in bepaling van de risicoklasse van de hypotheek
• De volledige som van de bedragen van de leningdelen moet gebruikt worden voor energie besparende maatregelen
• De verduurzaam leningdelen worden tegen een gunstiger rentetarief afgesloten

Meer informatie: https://www.florius.nl/adviseursite/Pages/Nieuws/Een-Groen-Begin-is-het-Halve-Werk.aspx

 

 

Dynamic Verhuurhypotheek is toegevoegd aan Adviesbox

Donderdag 28 maart 2019

Per vandaag is de Dynamic Verhuurhypotheek beschikbaar in Adviesbox als geldverstrekker voor hypotheken.

Het Amsterdamse bedrijf Dynamic, ook bekend van de hypotheekverstrekker bijBouwe, gaat vanaf 28 maart verhuurhypotheken voor de consument verstrekken, bedoeld voor de aankoop van woningen om te verhuren.

Kenmerken van de Dynamic Verhuurhypotheek:
• Leningen tot maximaal € 1.000.000
• Financieren tot 90% van de waarde in verhuurde staat, tot 10 jaar rentevast
• Bestaande en verwachte huurinkomsten mee te nemen in het toetsinkomen
• Tot 50% aflossingsvrij
• Maximaal 3 aanvragers per Verhuurhypotheek
• Verbouwingen tot 20% van de waarde in verhuurde staat
• Voor woningen overal in Nederland
• Familieverhuur is toegestaan

Ga naar dynamiccredit.nl/verhuurhypotheek voor meer informatie. Adviseurs die hier affiniteit mee hebben en interesse hebben in het verstrekken van dit product kunnen contact opnemen met Dynamic via 024 8000 780 of samenwerken.verhuur@dynamiccredit.nl.

 

ORV van Brand New Day nu via HDN aan te vragen

Dinsdag 19 maart 2019

Vanaf vandaag is de overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Brand New Day ook via HDN direct vanuit Adviesbox af te sluiten. “Hiermee vervullen we een belangrijke wens van adviseurs en verwachten we onze groei verder te versnellen.”, aldus Michiel Husslage, financieel directeur van de levensverzekeraar Brand New Day.

Adviesbox 2019.1 is beschikbaar

Maandag 4 februari 2019

Zojuist is Adviesbox 2019.1 beschikbaar gesteld. Na de update van komende nacht of dinsdagochtend zal deze geïnstalleerd worden.

Een volledig overzicht van de wijzigingen vindt u de in release notes.

Geldverstrekker Jungo toegevoegd aan Adviesbox

Woensdag 19 december 2018

Nieuwe geldverstrekker Jungo is toegevoegd aan Adviesbox.

Hypotheken kunnen worden aangevraagd voor bestaande bouw, zonder NHG, waarbij meer dan 80% van de marktwaarde gevraagd wordt.

Jungo biedt de mogelijkheid een deel van de hypotheek door de 'crowd' te laten financieren.

Adviesbox is het enige adviespakket dat niet alleen aanvragen van de Jungo hypotheek via HDN mogelijk maakt maar ook correcte rente, aflossing en netto maandlasten!

Meer informatie over de invoer in Adviesbox vindt u op deze pagina in onze kennisbank.

 

Rond uw rapportages dit jaar nog af

Woensdag 19 december 2018

Vanaf januari worden de rapportages die u met Adviesbox maakt gebaseerd op de fiscale en sociale cijfers van 2019.

Voor lopende dossiers waarvan rapportages met 2018 cijfers moeten worden gemaakt, adviseren we dus deze dit jaar nog af te ronden.

U kunt begin 2019 er op tabblad Analyse - Aanleiding nog wel voor kiezen om met 2018 NHG- en Hypotheeknormen te rekenen.

Onze openingstijden rond Kerst en Oud & Nieuw

Dinsdag 18 december 2018

Rondom de feestdagen hebben we aangepaste openingstijden. 

Behalve op de 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is Intersoftware ook niet bereikbaar op:

 • Maandag 24 december 2018
 • Maandag 31 december 2018

Nieuw: Brondata beschikbaar in de online inventarisatie binnen Klantdossier

Vrijdag 14 december 2018

De nieuwe functionaliteit brondata is beschikbaar in de online inventarisatie binnen Klantdossier. Hiermee kan uw klant met zijn Digid op een gemakkelijke manier zijn gegevens ophalen bij de bron.

We hebben een paar weken geleden bij onze klanten, die al met Klantdossier werken, brondata toegevoegd aan hun Adviesbox-licentie. U kunt gratis kennismaken met brondata tot en met 31 januari 2019. Velen van u werken nu met deze mooie nieuwe functionaliteit.
Werkt u nog niet met Klantdossier dan vraagt u een gratis en vrijblijvende proeflicentie aan via info@adviesbox.nl. Het kan zijn dat u al een proeflicentie heeft aangevraagd natuurlijk.

Wilt u brondata per 1 februari 2019 blijven gebruiken?
Werkt u nog niet met Klantdossier? Vul dan het bestelformulier in.

Werkt u al wel met Klantdossier? Bestel brondata dan via Adviesbox: Onderhoud, Beheer licenties, naar mutatieformulier. En zet in het Opmerkingen veld van het formulier dat u gebruik wilt maken van brondata.

Intersoftware is morgen vanaf 16.00 uur gesloten in verband met Sinterklaas

Dinsdag 4 december 2018

Morgen vanaf 16.00 uur is Intersoftware gesloten in verband met Sinterklaas.

ING rentes zijn momenteel niet beschikbaar in Adviesbox (hersteld)

Woensdag 28 november 2018

Door een technische storing zijn de ING rentes momenteel niet beschikbaar in Adviesbox. We werken aan een oplossing en laten het op deze pagina weten zodra die beschikbaar is.

Update 09:58 uur: het probleem is hersteld; na de volgende keer dat bij u de Adviesbox update wordt uitgevoerd, worden de ING rentes weer zichtbaar.

Als u op een server werkt zal de update komende nacht automatisch uitgevoerd worden.

Als u een aanvraag bij de ING wilt doen kunt u de rente zelf opzoeken en handmatig invoeren.

Onze excuses voor het ongemak.

Nationale Nederlanden ORV vervangt de Delta Lloyd ORV per 17 november 2018

Vrijdag 16 november 2018

Nationale Nederlanden ORV vervangt de Delta Lloyd ORV per 17 november 2018. De productenvoorwaarden en premies blijven ongewijzigd. Om de aanvraag goed te verwerken gebruikt u het Delta Lloyd RC- of agentnummer voorafgegaan door 9 (als het RC nummer uit 5 cijfers bestaat) of 90 (als het RC-nummer uit 4 cijfers bestaat). Meer informatie leest u op adviseur.nn.nl

Kom naar de AM:dag op dinsdag 20 november a.s.

Dinsdag 13 november 2018

We lanceren iets nieuws rondom brondata! Kom naar onze stand (nummer 9) op de beursvloer.
We hebben kaarten beschikbaar (op=op). Dus wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een e-mail naar Aria Riedijk op ariedijk@intersoftware.nl. We sturen u dan een bericht terug met de aanmeldcode.

Nieuwe NHG- en hypotheeknorm 2019 nu beschikbaar in Adviesbox

Maandag 12 november 2018

In Adviesbox kan vanaf vandaag gekozen worden voor de nieuwe NHG- en hypotheeknorm die vanaf 1 januari 2019 geldt. Dit kan in de losse sneltoets maar ook in het advies op scherm ‘Analyse – Aanleiding’ (onder het veld ‘Verwachte passeerdatum’). In het vervolg van het advies zal dan met de nieuwe NHG- en hypotheeknorm gerekend worden.

Overzicht van de wijzigingen

De wijzigingen van NHG en de wet Tijdelijke regeling hypothecair krediet per 1 januari 2019 zijn verwerkt in Adviesbox.

Wet Tijdelijke regeling hypothecair krediet wijzigingen

 • Nieuwe financieringslastpercentages. 
 • Bij energiezuinige woningen wordt de verhoging van de maximale hypotheek op basis van inkomen verder gesplitst:
  • Nul-op-de-meter woning blijft € 25.000.
  • Woningen met energielabel Energieneutraal mag voortaan nog maar € 15.000. 
  • Woningen met ten minste energielabel A++ blijft € 9.000.
 • De ondergrens van het toetsinkomen bij alleenstaanden voor de verhoging van de financieringslast met 3 productpunt gaat omhoog van € 20.500 naar € 21.000.


NHG wijzigingen 
Aanvullend op de wettelijke wijzigingen zijn de volgende NHG specifieke wijzigingen: 

 • NHG borgtochtprovisie gaat omlaag van 1% naar 0,9%.
 • Maximale koopsom, kostengrens en hypotheek gaat omhoog van € 265.000 naar € 290.000.
 • Maximale kostengrens en hypotheek met energiebesparende voorzieningen gaat omhoog van € 280.900 naar € 307.400.
 • Enkele wijzigingen aan de papieren werkgeversverklaring zijn verwerkt.
 • Nieuwe versie van de digitaal invulbare werkgeversverklaring is opgenomen.

 

Intersoftware is morgen vanaf 15.15 uur niet bereikbaar

Maandag 5 november 2018

Morgen vanaf 15.15 uur is Intersoftware niet bereikbaar in verband met een bijeenkomst.

Adviesbox 2018.4 is beschikbaar

Maandag 8 oktober 2018

Zojuist is Adviesbox 2018.4 beschikbaar gesteld. Na de update van komende nacht of dinsdagochtend zal deze geïnstalleerd worden. Sluit vandaag aan het einde van uw werkdag Adviesbox af op alle PC's en hou er rekening mee dat door de benodigde database conversie het opstarten mogelijk langer duurt dan normaal.

Op 8 oktober is er na 10.00 uur geen update mogelijk in verband met Adviesbox release 2018.4

Woensdag 3 oktober 2018

Op maandag 8 oktober is de update mogelijkheid voor Adviesbox uitgeschakeld vanaf 10.00 uur. In de loop van de dag zal Adviesbox release 2018.4 worden klaargezet. Deze release zal automatisch worden verwerkt met de nachtelijke update of bij het opstarten op dinsdagochtend 9 oktober.
Indien Adviesbox op een server is geïnstalleerd, is uw systeembeheerder (indien bij ons bekend) per e-mail gevraagd de update handmatig uit te voeren. Een overzicht van de wijzigingen in deze release staat in onze kennisbank.

Robuust Hypotheken toegevoegd aan Adviesbox

Woensdag 3 oktober 2018

Per vandaag is Robuust Hypotheken beschikbaar in Adviesbox als geldverstrekker voor hypotheken. Bij deze geldverstrekker is vergoedingsvrij aflossen met eigen middelen mogelijk. De rente daalt automatisch wanneer de hypotheek in een gunstiger risicoklasse valt. Consumptieve besteding is niet mogelijk. Voor meer informatie, zie www.robuusthypotheken.nl.

Maak nu gebruik van de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst in Adviesbox

Maandag 1 oktober 2018

Vanaf vandaag is het mogelijk om in Adviesbox gebruik te maken van de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst. Doe vanaf nu hypotheekaanvragen voor klanten met een loondienstinkomen met het UWV verzekeringsbericht in plaats van de werkgeversverklaring. Hoe u hiermee aan de slag kunt leest u in de kennisbank.

De rentewijzigingen van Argenta, IQWOON en Syntrus Achmea per vandaag zijn mogelijk niet verwerkt

Donderdag 20 september 2018

Rentewijzigingen die gisteren zijn ingevoerd en per vandaag ingaan zijn wegens een technische storing niet in de Adviesbox update meegekomen. Als de Adviesbox update na 9.30 uur is uitgevoerd dan zijn de rentewijzigingen wel verwerkt. Onze excuses voor het ongemak.

AutoCash van LNI wijzigt van naam naar DutchFinance

Vrijdag 14 september 2018

Kredietverstrekker AutoCash wijzigt haar naam naar DutchFinance. Vanaf vandaag is het op tabblad Krediet van Adviesbox onder de nieuwe naam te vinden.

Colibri Hypotheken toegevoegd aan Adviesbox

Dinsdag 4 september 2018

Per vandaag is Colibri Hypotheken beschikbaar in Adviesbox als geldverstrekker voor hypotheken. Colibri is vooralsnog uitsluitend beschikbaar voor starters op de woningmarkt via een geselecteerde groep intermediairs. Voor meer informatie kijkt u op www.colibri-hypotheken.nl/adviseurs.

Mogelijk tijdelijke onderbreking van bepaalde diensten in Adviesbox vandaag tussen 17.30 en 19.30 uur

Donderdag 30 augustus 2018

Als gevolg van netwerkaanpassingen binnen Intersoftware vandaag tussen 17.30 en 19.30 uur kan de update van Adviesbox en functionaliteit zoals de postcodetabel, ORV-berekeningen, Online Inventarisatie mogelijk tijdelijk niet werken. We doen er alles aan om het ongemak te beperken.

Productwijzigingen in Adviesbox: Florius ORV gewijzigd, Leidsche SL-HYP ORV’s toegevoegd en TAF Inkomensbeschermer toegevoegd

Vrijdag 31 augustus 2018

Deze week zijn er wijzigingen doorgevoerd in drie producten binnen Adviesbox. De Florius ORV is aangepast. De premies hiervan zijn namelijk gewijzigd. Daarnaast is er een lineair dalende ORV toegevoegd en is het annuïteitenpercentage aanpasbaar gemaakt. Voor Leidsche Verzekeringen zijn de SL-HYP ORV varianten toegevoegd. Deze zijn specifiek bedoeld voor verpanding aan een hypotheek. Tot slot is het AOV product TAF Maandlastenbeschermer toegevoegd. Hiermee verzekert u voor werknemers een gewenst gegarandeerd maandbedrag bij arbeidsongeschiktheid.

Nieuws over de AVG

Maandag 14 mei 2018

Per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. Wij hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Waar zijn we mee bezig en wat kunt u van ons verwachten?

Uiteraard zijn we druk bezig met onze organisatie, diensten en producten. We hebben alles goed doorgelicht en gezien dat we een aantal verbeteringen kunnen toepassen. Hieronder treft u de voor u relevante informatie aan met betrekking tot de AVG voor Adviesbox.

Heeft u Adviesbox met de module +Klantdossier? Online inventarisatie is een veilige omgeving voor uw klanten, waarin zij digitaal op een veilige manier gegevens aan u kunnen aanleveren. Deze omgeving is standaard al voorzien van versleuteld internetverkeer en documenten. Aangezien wij, Intersoftware, zorgen voor de opslag van de klantgegevens in deze online omgeving, komen wij hiervoor binnenkort met de verwerkersovereenkomst en aangepaste privacy statement.

Wijzigingen aan Online inventarisatie zijn:

 • Velden BSN en Roker komen te vervallen. Dit zijn persoonsgegevens van een bijzondere categorie. Deze mogen alleen gevraagd worden indien nodig en daarbij geldt dat er nadrukkelijke toestemming voornodig is.
 • Het volledige overzicht van alle ingevulde gegevens wordt niet meer als bijlage per e-mail meegestuurd. Dit overzicht blijft binnenkomen in Adviesbox in de map ‘ontvangen documenten’.
 • De gegevens worden automatisch na 3 maanden opgeschoond.Heeft u Adviesbox zonder de module +Klantdossier? U bent hierbij zelf verantwoordelijk voor de opslag van uw persoonsgegevens. Voor de onderlinge (contractuele) relatie komen we met een aangepaste privacy statement en met informatie op onze website over de AVG. Daarnaast hebben we in Adviesbox een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Wijzigingen in Adviesbox zijn:

 • Bij het exporteren en opslaan van een advies kan gekozen worden voor encryptie van het adviesbestand. Door encryptie toe te passen is het bestand alleen nog door Adviesbox te openen. Hiermee kunt u zelf kiezen of het bestand te lezen moet zijn (door een andere applicatie, dan geen encryptie) of dat het om tijdelijk opslaan of veilig overbrengen van het advies gaat naar een andere Adviesbox-omgeving (dan wel encryptie).
 • Bij het exporteren en direct e-mailen van een advies uit Adviesbox wordt het advies altijd voorzien van encryptie. Het e-mailen van onversleutelde gegevens is immers niet wenselijk.
 • Over het (tijdelijk) gebruik van het BSN veld in adviessoftware worden nog de laatste discussies gevoerd binnen de branche. Bij een HDN hypotheekaanvraag zullen in ieder geval de geldverstrekkers om het BSN blijven vragen.

Tulp hypotheek is toegevoegd aan Adviesbox

Dinsdag 15 mei 2018

Vanaf vandaag is de Tulp hypotheek beschikbaar in Adviesbox. Tulp Hypotheken richt zich vooral op hypotheken zonder NHG en voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Een Tulp hypotheek kenmerkt zich ook door ruime aflosmogelijkheden. Zo kan er tot 25% boetevrij per jaar worden afgelost.

De AVG en Intersoftware

Donderdag 17 mei 2018

Alle informatie over de AVG en Intersoftware kunt u vinden op www.intersoftware.nl/avg

Planning rond de HDN en Adviesbox release komend weekend

Vrijdag 25 mei 2018

Hieronder vindt u een overzicht van alle relevante momenten en acties rond de HDN- en Adviesbox updates van komend weekend.

Vrijdag 25 mei wordt om 10 uur de Adviesbox update mogelijkheid uitgeschakeld. Als u daarna een update probeert uit te voeren kunt u een foutmelding krijgen. Dat kan geen kwaad. U kunt Adviesbox blijven gebruiken.

Sluit aan het einde van uw werkdag Adviesbox op alle werkstations.

In het weekend op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei is het HDN verkeer in Adviesbox uitgeschakeld.

Op zaterdag 26 mei brengt HDN de update naar HDN 18.0 uit.

Zondag 27 mei om 17.00 uur wordt de update mogelijkheid voor Adviesbox weer geactiveerd, en staat Adviesbox 2018.3 klaar.

Waar Adviesbox op een server is geïnstalleerd zal de update automatisch in de nacht van zondag op maandag worden uitgevoerd, of heeft uw systeembeheerder ingepland dit handmatig uit te voeren.

Waar Adviesbox op individuele werkstations is geïnstalleerd zal de update maandagochtend bij het opstarten verwerkt worden. Heeft u meerdere werkstations op kantoor? Start eerst Adviesbox op 1 werkstation en wacht tot de update verwerkt is. Dit kan veel langer duren dan de reguliere dagelijkse updates. Start als dit klaar is één voor één Adviesbox op de andere werkstations.

Adviesbox 2018.3 is beschikbaar

Zondag 27 mei

Zojuist is Adviesbox 2018.3 beschikbaar gesteld. Na de update van komende nacht of maandagochtend zal deze geïnstalleerd worden. Hou er rekening mee dat door de benodigde database conversie het opstarten mogelijk langer duurt dan normaal.

Callas Inkomensgarantie bij arbeidsongeschiktheid is toegevoegd aan Adviesbox

Woensdag 13 juni

Vanaf morgen is Callas Inkomensgarantie bij arbeidsongeschiktheid beschikbaar in Adviesbox. Dit is de eerste verzekering die het inkomen garandeert indien verzekerde in de WIA komt.

Het afsluiten gaat in twee stappen:

 • Kies een gewenst inkomen tijdens arbeidsongeschiktheid
 • Bepaal looptijd

De Callas Inkomensgarantie vult de WIA-uitkering aan tot het gekozen gewenste inkomen. Onafhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid wordt het gekozen gewenste inkomen gegarandeerd. Zo weet de verzekeringsnemer zeker dat het inkomen voldoende is. De Callas Inkomensgarantie heeft een looptijd van 5 tot 30 jaar, en dekt maximaal 90% van het inkomen tot € 80.000 bruto per jaar. De premie is aftrekbaar

Hera Life is toegevoegd aan Adviesbox

Donderdag 2 augustus 2018

Donderdag 2 augustus 2018 - Vanaf vandaag is Hera Life beschikbaar in Adviesbox als nieuwe aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie op het gebied van acceptatie en polis verwerking houdt Hera Life de kosten laag en is het proces efficiënt en snel. Deze aanbieder maakt gebruik van een HDN-koppeling waardoor het aanvragen gemakkelijk en snel gaat.