Een dynamische financiële sector

De financiële sector is doorlopend in beweging. Nieuwe aanbieders, nieuwe producten, wijzigingen in wet- en regelgeving en in het productaanbod. Bij de consument is er behoefte aan zelfwerkzaamheid en digitale samenwerking met de adviseur. Ook IT-ontwikkelingen zoals artificiële intelligentie, blockchain, brondata en robotisering bieden nieuwe mogelijkheden. De financieel adviseur moet mee in de veranderingen en zijn dienstverlening aanpassen.

De consument als doe-het-zelver

Consumenten zijn tegenwoordig echte doe-het-zelvers op internet. Ze betalen rekeningen, boeken reizen en bestellen in overvloed. Ook hun hypotheek zullen ze via internet willen regelen. De complexiteit van de materie, het proces en de angst voor dure fouten zullen echter ook voor onzekerheid zorgen. Op dat punt heeft de consument dan ook een sterke behoefte aan ondersteuning. De mate van ondersteuning en de manier waarop zal echter per consument verschillen. De uitdaging voor de adviseur is dan ook om een zo breed mogelijke dienstverlening aan te bieden in zijn rol als financieel specialist.

De adviseur als specialist

Hypotheekadvies is meestal het belangrijkste onderdeel van financieel advies. Door de hoeveelheid aanbieders, diversiteit in productaanbod, complexiteit van steeds veranderende wet- en regelgeving en persoonlijke situatie van de consument is de rol van de adviseur als financieel specialist uitermate belangrijk. Het is voor de adviseur dan ook van groot belang dat hij die deskundigheid op een professionele manier aanbiedt, volledig toegesneden op de wensen van de consument.

Onze rol

Door jarenlange ervaring met Adviesbox en participaties in diverse initiatieven kan Intersoftware als geen ander ondersteunen bij automatiseringswensen van financieel adviseurs, ketens en aanbieders. Soms kan één van onze producten de behoefte dekken, soms is een kleine maatwerkaanpassing als aanvulling op een product voldoende. In andere gevallen is meer maatwerk nodig om een andere visie en aanpak te realiseren. In alle gevallen zal het Adviesbox Platform een solide basis vormen waarmee het maatwerk overzichtelijk blijft.

Meer weten over Intersoftware of onze producten en dienstverlening?

Neem contact met ons op